• Головна
  • Новини
  • В КСУ Головатий під час розгляду справи зайняв місце Тупицького

04.03.2021, 11:38

В КСУ Головатий під час розгляду справи зайняв місце Тупицького

Заступник голови Конституційного суду Сергій Головатий зайняв місце усуненого голови суду Олександра Тупицького в четвер під час розгляду справи за поданням Уповноваженого Верховної Ради щодо конституційності закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення".

Як передає кореспондент Укрінформу, з цього приводу відбулася перепалка між Головатим і суддею Олександром Литвиновим.

"Сергій Петрович, у нас що змінилася схема розсадження в залі?" - запитав Литвинов.

"Я залишу це питання без відповіді", - парирував Головатий.

"Займіть тоді своє місце", - продовжував Литвинов, на що Головатий не відповів.

"Сергій Петрович, я прошу зайняти своє місце. У нас не було спеціального пленарного засідання, на якому б ви були призначені головою Конституційного суду України ", - наполягав Литвинов, однак Головатий йому не відповів і продовжував вести засідання на місці Тупицького.

Як повідомлялось раніше, на період відсторонення голови КС Тупицького на засіданнях Великої палати суду головує його заступник Сергій Головатий, проте до 4 березня він це здійснював зі свого місця.

29 грудня 2020 року Президент України підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду терміном на два місяці. Таке рішення він прийняв «після отримання та обробки фахівцями Офісу Президента клопотання Офісу Генерального прокурора». Перед тим прокуратура повідомляла, що Тупицький підозрюється в наданні впливу на свідка шляхом підкупу, а також у наданні неправдивих свідчень. Справа стосується приватизації Зуєвського енергомеханічного заводу в Донецькій області.

26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького з посади судді Конституційного Суду.

5 січня судді Конституційного Суду провели збори у зв'язку з указом Президента про відсторонення Тупицького і прийняли заяву про неприпустимість недотримання органами державної влади та посадовими особами приписів Конституції, що може привести до блокування роботи КСУ.

19 січня Управління держохорони повідомило, що не допустило Тупицького в будівлю КС за результатами запиту Державного бюро розслідувань. У ГБР заявили, що Тупицький перешкоджає розслідуванню провадження стосовно нього.

Тупицький викликав на місце події поліцію.

1 лютого стало відомо, що до Верховного Суду надійшов позов Тупицького, в якому він оскаржує указ Президента про відсторонення його від посади судді КС.

3 лютого Верховна Суд відмовився відкривати провадження щодо відсторонення голови КСУ.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: