15.04.2019, 22:15

В Ізраїлі надрукували живе серце на 3D-принтері

Дослідницька група з Тель-Авівського університету на чолі з професором Талем Двіром зуміла надрукувати на 3D-принтері живе пульсуюче людське серце.

Це означає, що в перспективі медики зможуть надрукувати будь-який орган для пересадки, повідомляє ізраїльський "9 канал", передає Новоє врємя.

Матеріалом для створення "біо-мотора" виступили жирові клітини пацієнта, які потім були перетворені на стовбурові клітини серцево-судинної м'язи і змішані з колоректальною тканиною.

Як відзначили вчені, надруковане серце за своїми розмірами можна порівняти з кролячим - всього близько 2,5 см. В цілому було надруковано 10 сердець. У найближчі місяці фахівці будуть перевіряти функціональність органів на тваринах.

У разі якщо експеримент завершиться успіхом, внесок ізраїльських вчених в розвиток медицини буде складно переоцінити - адже пацієнтам більше не доведеться чекати пересадки органів і приймати дорогі препарати, щоб запобігти їх відторгнення.

Як вважають самі розробники, вже протягом найближчих десяти років можна буде створити для пересадки будь-який орган, створений з урахуванням особливостей кожного пацієнта.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: