30.09.2024, 13:08

В Івано-Франківську втретє відзначили день Маріуполя

28 вересня в Івано-Франківську відбулося святкування Дня Маріуполя, яке вже втретє організували на території палацу Потоцьких. Захід об'єднав переселенців з різних регіонів України, серед яких маріупольці, херсонці, луганчани та харків'яни.

 Про це у коментарі Суспільному розповіла фахівчиня з культурних проєктів центру підтримки переселенців “Я — Маріуполь” в Івано-Франківську Наталія Ольхова, пише WestNews.

Свято для дітей включало аніматорів, конкурси та частування, а для всіх гостей — виставку творчих робіт під назвою "Місто, яке я люблю". Музичний гурт "ЯМаріуполь" виконував пісні, створюючи атмосферу єдності та ностальгії.

Особливою частиною святкування став телеміст, під час якого всі 21 центр "Я — Маріуполь" з різних куточків України виходили в прямий ефір, вітали одне одного зі святом та демонстрували відеопривітання. Це дало можливість маріупольцям, які наразі проживають далеко від рідного міста, відчути єдність та підтримку.

Крім того, на благодійному ярмарку можна було скуштувати традиційні грецькі страви, що підкреслило багатокультурну спадщину Маріуполя.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: