28.08.2021, 17:09

В Івано-Франківську вакциновано 47% освітян

В Івано-Франківській міській територіальній громаді дораховують премії до зарплати за вакцинування від COVID-19 не лише освітянам, а й працівникам міськадміністрації та комунальних підприємств.

Про це Суспільному повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Ми стимулюємо і своїх працівників преміями, а саме — працівників міської адміністрації та комунальних підприємств. Ми маємо можливість або зменшувати премію, або збільшувати. 45% працівників уже вакцинувалися. Є такі, що мають певні протипоказання, але, я думаю, що імунізуються 70-75% наших працівників", – розповів Руслан Марцінків.

Голова громади сказав, що насамперед міська рада стимулює до вакцинації освітян. На сьогодні, за його словами, медики вакцинували 47% працівників освітніх закладів.

"Ми мотивуємо освітян, тому що від цього залежатиме, чи будуть працювати школи і дитсадки. Неважливо, коли вакцинувався вчитель. Якщо він зробив щеплення і принесе відповідний сертифікат, то отримає премію, але тільки до 31 серпня. Це стосується і технічних працівників шкіл та дитсадків, охоронців", — каже Марцінків.

З його слів, гроші на премії міська рада планує перерозподілити з інших статей бюджету Івано-Франківська.

"У нас все-таки є перевиконання на відміну від інших громад. Будемо з інших статтей знімати. Ну знімається звідки? Знімається з благоустрою найбільше. Цей рік має таку особливість, ми мусимо допомогти людям", – розповів міський голова.

Окрім освітян, у міській раді закликають вакцинуватися від COVID-19 і решту жителів. Зокрема, ті, хто імунізується з 1 вересня до 1 жовтня, отримає 100 грн на картку "Галка".

"Ми подивилися, що більше 70% вакцинованих жителів Івано-Франківська – це жінки, тому треба хлопців мотивувати. Хлопці люблять футбол, і ми вирішили дати їм квитки на 5 ігор, все-таки 50 грн квиток коштує, а буде — безкоштовно. Щодо продуктів (гречка, рис — ред.) – це була спонтанна ідея, опрацьовуємо як елемент мотивації. Мова йде не про закупівлю з міського бюджету, а про те, що це може бути пожертва від підприємців, така благодійна акція. Але це було як ідея", – каже Марцінків.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: