• Головна
  • Новини
  • В Івано-Франківському медичному університеті попрощалися із загиблим студентом-воїном Богданом Власієм

17.09.2024, 12:38

В Івано-Франківському медичному університеті попрощалися із загиблим студентом-воїном Богданом Власієм

12 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Свято- Покровське Бахмутського району Донецької області трагічно загинув студент шостого курсу медичного факультету Івано- Франківського національного медичного університету Богдан Власій.

Пише WN з посиланням на пресслужбу ІФНМУ.

Він виконував обов’язки командира розвідувального взводу та загинув, захищаючи Україну від російської агресії.

У стінах рідного університету відбулося прощання із загиблим Героєм. Колектив університету, студенти, ректор Роман Яцишин та бойові побратими висловили свої співчуття родині та вшанували пам'ять Богдана, який свідомо обрав шлях захисника.

«Ти неодноразово був у мене в кабінеті. Памʼятаю твою тверду і чітку позицію – я не можу вчитися, коли інші воюють і нас захищають. Тебе не мобілізовували, ти йшов свідомо на бій за свою Землю і Свою Країну! Схиляю голову перед тобою! Ти – наш Герой!», – такими словами згадує ректор Роман Яцишин.

Богдан Власій, ще з дитинства захоплюючись медициною та технікою, мріяв стати лікарем, але вибір стати на захист Батьківщини був для нього єдино правильним. Попри труднощі, такі як поганий зір, він вирішив вступити до лав ЗСУ, зробив лазерну корекцію зору і, дочекавшись завершення реабілітації, пішов воювати.

«Богдан не знав, що таке відступити від мети. І ніхто не міг переконати Богдана довчитися пів року, бо свій вибір він уже зробив», – розповідає мати героя.

Пам'ять про Богдана Власія назавжди залишиться в історії університету, а його подвиг житиме в серцях усіх, хто мав честь його знати.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: