03.06.2019, 22:46

В Іраку засудили до страти 11 громадян Франції

В Іраку суд засудив до смертної кари 11 громадян Франції, яких підозрюють у зв'язках з терористичною організацією "Ісламська держава" (ИГИЛ).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AFP.

Як повідомляється, суд Багдада виніс смертний вирок останнім двом французам з 11, переведених в Ірак з Сирії. Засуджені зможуть оскаржити вирок протягом 30 днів.

Зазначимо, з початку минулого року в Іраку засудили понад 500 підозрюваних іноземних членів ИГИЛ. Багатьох засудили до довічного ув'язнення, ряд бойовиків чекають смертної кари. При цьому жоден з іноземних членів ИГИЛ ще не був страчений.

Відповідно до законодавства Іраку, смертна кара, яка здійснюється шляхом повішення, загрожує всім, хто приєднався "терористичної угруповання".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що 26 травня суд у Багдаді засудив трьох громадян Франції до смертної кари визнавши їх винними у приєднанні до терористичної організації "Ісламська держава". Вони були засуджені до страти після того, як було доведено їх участь у ИГИЛ.

Крім того, у Нігерії бойовики ИГИЛ вбили понад 25 солдатів. Бойовики відкрили вогонь, коли солдати супроводжували групи евакуйованих із села в штаті Борно, вони влаштували засідку і оточили транспортні засоби як солдатів, так і цивільних осіб і відкрили по них вогонь. Цей напад є другим за останній час.

Фото - twitter.com/are_eb

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: