25.02.2020, 23:55

В ДБР обіцяють щомісячні звіти щодо “справ Майдану”

Зараз у ДБР 49 кримінальних проваджень щодо "справ Майдану", дві з яких передані до суду.

Державне бюро розслідувань (ДБР) започатковує щомісячні звітні зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні та пораненими на Майдані, на яких інформуватиме про перебіг їхніх справ. Про це на зустрічі з представниками ГО "Родина Героїв Небесної Сотні" та ГО "Нескорений Майдан – 18.02" заявила т. в. о. директора ДБР Ірина Венедіктова, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДБР.

За її словами, зараз у ДБР 49 кримінальних проваджень щодо "справ Майдану". Дві з них - щодо викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка та колишнього слідчого міліції, який незаконно затримував учасників мітингів - передано до суду.

"Повідомлено про підозру у вбивстві та замаху на вбивство "майданівців" бійцю спецпідрозділу "Омега". Невдовзі у Державному бюро розслідувань буде створене окреме Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Конкурс на керівника цього підрозділу ми оголосимо найближчим часом. І одним із критеріїв відбору буде досвід кандидата у розслідуванні "справ Майдану". Також цей підрозділ буде значно доповнений кадрами", - заявила Венедіктова.

Також представники потерпілих та поранених під час Революції Гідності поспілкувалися із керівником спеціального відділу ДБР у "справах Майдану" Олександром Буряком та слідчими підрозділу щодо розслідування конкретних справ.

Для постійної комунікації з ДБР представники потерпілих та поранених делегували Юрія Аксеніна та Павла Кучера.

Фото - РБК-Україна

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: