12.01.2022, 15:22

Уже є ухвала про затримання Порошенка – Ігор Головань

Адвокат п'ятого президента України, лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка заявив, що уже є ухвала про затримання Петра Порошенка з метою його доставки до суду.

Про це Ігор Головань розповів під час брифінгу, передають Букви.

Адвокат стверджує, що існує також клопотання Офісу генпрокурора України про застосування запобіжного заходу щодо Петра Порошенка.

Головань наголошує: згідно з кримінальним процесуальним кодексом, народного депутата про розгляд відповідних клопотань має бути завчасно повідомлено – це є обов’язком слідчого судді.

Адвокат додав, що жодних підстав для примусової доставки Петра Порошенка до суду або його затримання, згідно з законом, немає – він перебував за межами України у подорожі та по прибуттю готовий добровільно з’явитися до суду, “і не тільки готовий, але й вимагає від слідчого судді призначити судове засідання та надати можливість у цьому судовому засіданні взяти участь”.

Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков стверджує, що розгляд справи народного депутата не може здійснюватися за закритими дверима та таємно – “це норма, яка захищає не депутата, вона захищає суспільство від того, щоб чинна влада не здійснювала політичних репресій щодо опозиції шляхом кримінального провадження”.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: