• Головна
  • Новини
  • Усик погодився провести титульний захист проти Джошуа і виїхав з України

23.03.2022, 11:10

Усик погодився провести титульний захист проти Джошуа і виїхав з України

Український боксер розпочне підготовку до поєдинку проти Джошуа.

Про це пише Суспільне.

Чинний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик погодився виїхати з України для проведення титульного захисту проти британця Ентоні Джошуа. Про це повідомив міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт під час телемарафону.

Усик у вересні 2021 року став чемпіоном світу у важкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF, здобувши перемогу над британцем Ентоні Джошуа. І мав провести проти британця титульний захист - Джошуа скористався своїм правом на реванш.

Проте бій Усик - Джошуа 2 тривалий час був під питанням. 24 лютого Росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, тоді як Усик повернувся в країну та вступив у лави територіальної оборони.

Згодом стало відомо, що уряд України розпочав надавати дозвіл спортсменам виїжджати з країни для участі у міжнародних змаганнях. Мова стосувалася і боксерів: Олександра Усика та Василя Ломаченка.

Ломаченко відмовився виїжджати з України для проведення титульного бою з Камбососом. А ось Усик вирішив погодитися на пропозицію та вже залишив Україну для поєдинку проти Джошуа.

"Ми бачимо, скільки спортсменів їдуть і перемагають. Ми зробимо все, щоб вони виїжджали. Зараз Олександр Усик поїхав тренуватись, у нього буде бій за звання чемпіона світу. Для нас дуже важливо, щоб він переміг і ще раз сказав на весь світ, що він завжди буде проти війни і він за мир. Це для нас дуже важливо", - розповів Міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону.

Промоутер Ломаченка Егіс Клімас згодом повідомив, що боксер залишив межі України згідно з чинним законодавством як батько трьох дітей.

Коли саме відбудеться бій Усик - Джошуа 2 - невідомо. Але раніше промоутер британця Едді Гірн повідомляв, що поєдинок може відбутися у червні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: