• Головна
  • Новини
  • Уряд вже обговорює з ЄС скасування мораторію на експорт лісу-кругляка

02.01.2020, 14:33

Уряд вже обговорює з ЄС скасування мораторію на експорт лісу-кругляка

Віцепрем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба виступає проти мораторію на експорт необробленої деревини.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він розповів у інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Я особисто проти мораторію на ліс-кругляк і взагалі мораторію на будь-які експортні операції з ЄС. Але так сталося, що протягом років у нас в ряді сфер економіки і політики домінувала або корупція, або тупість. Тому я виступаю за мораторій на "тупняк", а не кругляк", - сказав Кулеба.

Він зазначив, що мораторій був введений як тимчасовий захід до моменту вироблення ефективної політики в цій сфері, але цей процес затягнувся.

"У нас в уряді зараз є пріоритетною тема створення ефективних ринків з однаковими правилами гри там, де не було ринків взагалі, або де ринки існували, але з нерівними правилами. І сфера вирубки і деревообробки - це одна з таких сфер. Ми цим займаємося. Обговорюємо з ЄС, як рухатися далі", - підкреслив віцепрем'єр.

"У нас взагалі будь мораторій - це джерело тіньової економіки. Тому стратегічна мета - відмовитися від мораторію. Але зробити це можна буде тоді, коли в Україні буде діяти ефективна економічна політика в цій сфері", - додав він,

Нагадаємо, Верховна Рада 9 квітня 2015 року прийняла закон, яким на десять років заборонила експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів в необробленому вигляді. 

ЄС 16 січня 2019 року попросив про проведення консультацій з Україною в рамках Угоди про асоціацію з питання мораторію на експорт необробленої деревини. Консультації за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС є першим кроком у вирішенні спорів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: