• Головна
  • Новини
  • Уряд спростив процедуру отримання компенсацій за піднайом житла для військовослужбовців

08.09.2024, 10:13

Уряд спростив процедуру отримання компенсацій за піднайом житла для військовослужбовців

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до порядку отримання компенсацій за піднайом житла для військовослужбовців, що значно спрощують бюрократичні процедури. Згідно з новими правилами, військовим більше не потрібно надавати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно для отримання компенсації. Також з переліку документів, які подаються на виплату, виключені копії довідок про реєстрацію місця проживання.

Розповідає WestNewsпосилаючись на Міноборони.

Відтепер збір необхідних документів для виплати компенсацій перекладено з військовослужбовців на їхніх командирів. Командири військових частин або керівники відповідних підрозділів, органів, закладів чи установ будуть відповідати за перевірку права власності на нерухоме майно та інші необхідні дані.

Зміни також врегульовують питання виплати компенсації у випадку руйнування або пошкодження житла військових під час бойових дій. Це дозволить захисникам і їхнім родинам отримати допомогу швидше та ефективніше.

«Продовжуємо спрощувати бюрократичні процедури. Ми скоротили кількість довідок і захистили права військовослужбовців, зокрема тих, чиє житло було зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії російської федерації. Тепер оформити грошову компенсацію за піднайом житла стане простіше, а скористатися цим правом зможе більша кількість захисників», – наголосила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Водночас встановлено механізми захисту інтересів держави від можливих зловживань. Якщо виплати були здійснені внаслідок введення військового керівництва в оману, передбачено механізм повернення коштів до бюджету — або добровільно, або через судове рішення.

Ці зміни затверджені Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку грошової компенсації військовослужбовцям Збройних Сил, Національної Гвардії, Служби безпеки, розвідувальних органів, Державної прикордонної служби, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, Управління державної охорони та військовослужбовцям, відрядженим до Міністерства освіти і науки, Державного космічного агентства, за піднайом (найом) ними житлових приміщень».

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: