• Головна
  • Новини
  • Уряд на 30 днів запровадить надзвичайну ситуацію в усій Україні - Шмигаль

25.03.2020, 13:33

Уряд на 30 днів запровадить надзвичайну ситуацію в усій Україні - Шмигаль

Кабінет міністрів у середу запровадить режим надзвичайної ситуації в усій Україні з метою запобігання поширенню Covid-19.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Кабінет міністрів розгляне питання запровадження надзвичайної ситуації на всій території України та переведення у режим надзвичайно ситуації єдиної державної системи цивільного захисту", - сказав Шмигаль.

За його словами, запроваджують цей режим терміном на 30 днів. "Відповідно, всі карантинні заходи також плануємо продовжити на 30 днів".

Водночас глава уряду закликав не плутати надзвичайну ситуацію із надзвичайним станом - це зовсім різні режими.

Шмигаль нагадав, що станом на ранок у 13 областях та Києві зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків захворювання, проте кількість випадків інфікування буде збільшуватися, тому потрібно діяти.

Нагадаємо, на сьогодні режим надзвичайної ситуації запроваджений у місті Києві, Київській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Житомирській, Донецькій, Тернопільській, Львівській та Черкаській областях.

З 12 березня в Україні на тритижневий карантин закрито навчальні й торгівельні заклади, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

14 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення. Тимчасова заборона на в'їзд на територію України іноземних громадян почала діяти з 00 год. 00 хв. 16 березня та запроваджена до 3 квітня. А з 17 березня до 3 квітня закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Станом на ранок 25 березня в Україні зафіксовано 113 випадків коронавірусної хвороби Covid-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

За даними Worldometers, у світі зафіксовано 423 515 випадків зараження коронавірусом, з них 18 910 летальних і 109 154 особи одужали.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: