• Головна
  • Новини
  • Уряд дозволив бойовим медикам переливати кров на догоспітальному етапі

05.09.2023, 18:02

Уряд дозволив бойовим медикам переливати кров на догоспітальному етапі

Уряд прийняв постанову, яка дозволяє військовослужбовцям після відповідного навчання переливати кров на догоспітальному етапі.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Для цього в МОЗ розширюють спеціальну навчальну програму з основ трансфузійної терапії: на тренінгу бойові медики отримають необхідні навички для переливання крові. Нова програма відповідає стандартам НАТО. 

"В цивільному житті ми можемо доставити людину з критичною крововтратою в шпиталь за 15 хвилин, але війна диктує свої умови. Маємо максимально ефективно реагувати виклики війни, щоб забезпечити всі необхідні умови та можливості для порятунку життя поранених.

Одне з критично важливих завдань – наблизити кров до пацієнта усіма можливими методами. Це в буквальному сенсі запорука виживання наших воїнів. Розгорнути інфраструктуру для використання крові на фронті непросто, однак маємо рухатись в цьому напрямі, бо ціна зволікання зависока – йдеться про людське життя", – зазначає міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За приблизними підрахунками завдяки нововведенню вдасться суттєво зменшити відсоток превентивних смертей на полі бою, пов’язаних із крововтратою. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: