• Головна
  • Новини
  • Упродовж 10 днів з Львівщини до південних областей вирушать близько 120 фур з питною водою

08.06.2023, 20:05

Упродовж 10 днів з Львівщини до південних областей вирушать близько 120 фур з питною водою

Учора перші 4 фури, а це 80 тонн води, вирушили до Миколаївської області, звідки її передали у Херсон, Дніпро та Кривий Ріг. Воду абсолютно безкоштовно надає Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» за підтримки Львівської ОВА.

«У Херсонській області гостро стоїть питання питної води. Ми бачили відео, як військові передають дронами пляшки з водою для населення на дахи затоплених будинків. Перші фури з водою, які поїхали з Львівщини вчора, розвантажили, люди уже отримують допомогу, однак цього недостатньо. Ми домовилися, що усю воду Моршинський завод мінеральних вод передає безкоштовно. Упродовж найближчих 10 днів підприємство планує передати близько 120 фур.  Дякуємо Херсонській ОВА, яка інформує про потреби, намагатимемося якомога швидше усіх їх закрити», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Сьогодні ж до південних областей вирушать ще 12 машин. Загалом упродовж наступних 10 днів підприємство планує передати орієнтовно 120 фур з питною водою, а це дорівнює майже 260 тонн вантажу.

«Увесь вантаж питної води отримають Дніпропетровська, Херсонська та Миколаївська обласні військові адміністрації, адже у них є краща інформація скільки води та в які населені пункти її необхідно найбільше. Окрім вантажу, ми повністю беремо на себе логістичні витрати. Від початку повномасштабного вторгнення ми допомагаємо нашій армії і коли дізнались про спричинену ними катастрофу в південній Україні вирішили не зволікати, адже для порятунку важлива кожна хвилина»,  – зауважив акціонер Моршинського заводу мінеральних вод «Оскар» Всеволод Білас.

Дорога з Львівщини до найбільш постраждалих областей складає 1,5 доби.

Як розповів керівник логістики Моршинського заводу Олександр Лисович, підприємство працює на внутрішній ринок, однак експортує товари у США, Канаду, Іспанія, Італія, Чехія, Велика Британія, Молдова. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: