• Головна
  • Новини
  • Університету на Волині виділять 7 млн. євро на утеплення

08.03.2019, 10:27

Університету на Волині виділять 7 млн. євро на утеплення

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки отримає фінансування від міжнародних організацій для утеплення приміщень.

Гроші нададуть Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) у межах спільного з Міністерством освіти і науки України (МОН) проекту «Вища освіта України», повідомили на сайті університету.

Кошти будуть інвестовані в інфраструктуру університету упродовж наступних 5 років за рахунок ЄІБ (80% обсягу фінансування) та спеціального фонду університету (20% обсягу фінансування).

Проект передбачає комплексне енергозбереження навчально-виробничих площ СНУ задля підвищення їхньої енергоефективності за допомогою інсталяції термозахисних конструкцій, системи кондиціонування, тепловентиляції, електромонтажних робіт та модернізації системи теплопостачання.

Зокрема, у межах проекту заплановано утеплити фасади, дахи та долівки у всіх навчальних корпусах та гуртожитках СНУ імені Лесі Українки, замінити вхідні двері, встановити системи LED-освітлення, індивідуальні теплові пункти з автоматичним регулюванням, модернізувати системи опалення та вентиляції з рекуперацією повітря. 

Це дозволить зменшити витрати на опалення та електроспоживання на суму понад 10 млн грн щорічно. Зекономлені кошти будуть спрямовані на розвиток матеріально-технічної бази, при цьому кожна з будівель СНУ перетвориться у дослідну модель, яка надасть можливість створити навчальні лабораторії, де студенти вдосконалюватимуть свої практичні навички та проводитимуть дослідження.

Фото ілюстративне - te.20minut.ua

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: