• Головна
  • Новини
  • Укрпошта розіслала перші повістки військовозобов'язаним без участі ТЦК

19.09.2024, 08:41

Укрпошта розіслала перші повістки військовозобов'язаним без участі ТЦК

Укрпошта вперше розіслала повістки військовозобов’язаним безпосередньо через свою поштову мережу.

За інформацією, оприлюдненою на Ukrainian Military Pages, 17 вересня відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді між територіальними центрами комплектування (ТЦК) та Укрпоштою. Усі повістки, підписані електронними підписами керівників ТЦК, автоматично надійшли на сервери поштового оператора. Загалом Укрпошта отримала близько 6 тисяч повісток для виклику військовозобов'язаних до ТЦК.

Як зазначається, повістки, які були згенеровані Реєстром військовозобов'язаних і підписані начальниками ТЦК, були роздруковані Укрпоштою та відправлені за адресами, вказаними під час оновлення облікових даних. Повістки містять спеціальний QR-код, що підтверджує автентичність документа. Військовозобов'язані мають з’явитися до ТЦК протягом 14 днів від моменту отримання повістки.

WestNews розповідає детально про нововведення щодо порядку розсилки повісток

Як раніше повідомлялося, зміни в законодавстві, прийняті у травні 2024 року, дозволили надсилати повістки засобами поштового зв’язку з середини липня. Згідно з постановою Кабінету Міністрів №560 від 16 травня 2024 року, належним підтвердженням оповіщення військовозобов'язаного є особистий підпис про отримання повістки або інформація від поштового оператора про доставку рекомендованого відправлення. Також це може бути відеофіксація вручення повістки чи відмови її отримати.

Законодавчі зміни дозволяють також «заочне» оповіщення, коли особа не повідомила ТЦК актуальну адресу місця проживання. У такому випадку повістка надсилається за останньою відомою адресою, і вважається врученою, якщо Укрпошта отримала відмітку про відсутність особи за цією адресою. У такому разі військовозобов'язаний може бути притягнутий до відповідальності.

Починаючи з середини липня, ТЦК отримали можливість надсилати повістки через Укрпошту на ті адреси, які були вказані під час оновлення військово-облікових даних. Військовозобов'язані мали 60 днів на уточнення своїх даних, після чого розпочався процес надсилання повісток поштою.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: