• Головна
  • Новини
  • Укроборонпром виправдався за купівлю броньовиків у компанії Гладковського

12.10.2020, 20:43

Укроборонпром виправдався за купівлю броньовиків у компанії Гладковського

Державний концерн Укроборонпром відреагував на публікацію про закупівлю бронеавтомобілів у компанії соратника Порошенка Олега Гладковського, фігуранта справи про розкрадання в оборонці — кажуть, що угоду уклало попереднє керівництво.

Про це пише прес-служба концерну, - повідомляє hromadske.ua

Там кажуть, що угоду про закупівлю 6 бронеавтомобілів з компанією Гладковського уклали ще в січні 2019 року, тобто за попереднього керівництва компанії Укроборонсервіс (дочка Укроборонпрому).

«Сама закупівля відбулася поза системою Прозорро, а підписаний контракт містив лише орієнтовну вартість автомобілів», — йдеться у повідомленні.

Чинне керівництво концерну запевняє, що «реанімувало та виконало» цей контракт, а ще домоглося знижки на броньовики.

«Собівартість одного автомобіля вдалося знизити на 5,4 млн грн», — заявив директор «Укроборонсервісу» Володимир Воронін.

В Укроборонпромі кажуть, що «врятували» контракт, який зірвало попереднє керівництво.

«Таким чином, нова команда Укроборонпрому не закуповувала бронетранспортери у “компанії Гладковського”, а лише виконала контрактні зобов’язання підприємства перед замовником — Міністерством оборони України, та вимоги законодавства про закупівлі», — підсумували в концерні.

На що відреагував Укроборонпром?

12 жовтня «Наші гроші» написали про цю угоду з посиланням на дані системи держзакупівель ProZorro. Згідно з цими даними, Укроборонсервіс витратив 45 мільйонів гривень на придбання шести броньованих автомобілів у компанії, яка належить «Богдан Моторс» Олега Гладковського.

Історія про Гладковського

Олег Гладковський ㅡ власник «Богдан Моторс», колишній заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони та близький друг колишнього президента Петра Порошенка. Раніше власником «Богдана» був Порошенко, але пізніше обміняв компанію Гладковському на його долю у «Рошені».

Минулого року Олег Гладковський та його син Ігор стали фігурантами гучної справи про розкрадання в Міністерстві оборони України. У лютому 2019 року журналісти з проєкту Bihus.Info опублікували масштабне розслідування про схеми при закупівлях в «оборонці». За оцінкою розслідувачів, сума, яку заробили на схемі, — щонайменше 250 мільйонів гривень.

сновою для розслідування став анонімний лист з архівом листувань фігурантів схеми, який журналісти отримали восени 2018 року. За своїми даними вони встановили, що лист є автентичним. 

Після публікації розслідування журналістів правоохоронці почали своє. Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозри 7 фігурантам справи про розкрадання в оборонній сфері, зокрема й Олегу Гладковському. У межах розслідування НАБУ вилучило 15 томів документів про роботу Міноборони з «Богданом».

Наразі НАБУ та детективи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили слідство щодо Олега Гладковського. Його звинувачують у використанні службового становища для отримання неправомірної вигоди. Правоохоронці направлять обвинувальний акт до Вищого антикорупційного суду. 

Фото - Главком

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: