27.11.2021, 20:59

«Укренерго» сертифікують за нормами ЄС

Секретаріат Енергетичної Спільноти (Energy Community) сертифікує Національну енергетичну компанію України “Укренерго” за нормами ЄС.

Про це повідомила членкиня Національної комісії держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Ольга Бабій у своєму профілі в Facebook, передають Букви.

“Секретаріат Energy Community підтвердив незалежність НЕК “Укренерго” та надав згоду на остаточну сертифікацію українського оператора системи передачі”, – написала вона.

Проходження сертифікації відповідно до стандартів Євросоюзу необхідне для поєднання української енергетичної системи з європейською.

Заступник міністра енергетики з євроінтеграції Ярослав Демченков приводу заявив, що отримати згоду на сертифікацію вдалося, попри те, що було багато коментарів щодо ризику для неї через перехід НЕК в управління Міненерго.

Потрібно було багато пояснювати, що “Укренерго” за європейськими стандартами має бути незалежним від міністерства як власника і діяти відповідно до міжнародних стандартів корпоративного управління, а не звичного вертикального керівництва держкомпаніями”, – сказав він.

Сертифікація “Укренерго”

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг 1 жовтня 2021 року ухвалила попереднє рішення про сертифікацію “Укренерго” за моделлю ISO (Міжнародна організація зі стандартизації – ред.) з урахуванням переходу компанії з управління Міністерства фінансів до Міненерго.

Водночас регулятор скасував ухвалене в червні попереднє рішення про сертифікацію (№901 від 2 червня 2021 року)

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: