• Головна
  • Новини
  • «Укренерго» надало аварійну допомогу енергосистемі Польщі

06.12.2021, 18:41

«Укренерго» надало аварійну допомогу енергосистемі Польщі

В понеділок, 6 грудня 2021 року, з 09:00 до 16:00 (за київський часом) диспетчерський центр НЕК «Укренерго» на запит польського оператора системи передачі Polskie Sieci Elektroenergetyczne (PSE) надав енергомережі Польщі аварійну допомогу з об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України.

Як передає Укренерго.

В понеділок 6 грудня 2021 року з 09:00 до 16:00 (за київський часом) диспетчерський центр НЕК «Укренерго» на запит польського оператора системи передачі Polskie Sieci Elektroenergetyczne (PSE) надав енергомережі Польщі аварійну допомогу з об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України.

Загальний обсяг аварійної допомоги склав 945 МВт·год (135 МВт рівним графіком впродовж семи годин поспіль).

Для надання зазначеної аварійної допомоги блок №7 Добротвірської ТЕС було перефіксовано на ПЛ 220 кВ Добротвірська ТЕС — Замость.

Наголошуємо, що аварійну допомогу, як крайній захід в балансуванні енергосистеми, активують всі країни, з якими синхронізована енергосистема України, в тому числі держави ЄС, які є членами ENTSO-E. Застосування такого механізму у випадку порушення режиму роботи енергосистеми відповідає європейській практиці синхронної роботи в енергооб’єднанні (де кожен з учасників енергооб’єднання зобов’язаний мати підписані угоди про аварійну допомогу з усіма сусідніми операторами системи передачі).

Надання аварійної допомоги для PSE відбулося в рамках підписаного 5 серпня 2019 року договору з Укренерго.

Зазначимо, що аварійна допомога не є комерційним імпортом. Комерційним імпортом займаються виключно учасники ринку (трейдери, постачальники і т.д.), які законтрактували відповідний обсяг з іноземними контрагентами.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: