• Головна
  • Новини
  • Бельгійський велосипедист Ярема Венгринович стартував з пл. Ринок

19.09.2021, 12:34

Бельгійський велосипедист Ярема Венгринович стартував з пл. Ринок

Сьогодні, 19 вересня, українсько-бельгійський велосипедист Ярема Венгринович, який здійснює благодійну велоподорож з Бельгії до України, вирушив зі Львова до фінальної точки свого маршруту – міста Тернополя. Проект називається Road to Ukraine: через усю Європу на велосипеді, аби допомогти українським дітям.

Про це повідомила пресслужба міської ради Львова.

«Ця думка до мене прийшла десь роки три тому. Я прилетів до Львова, їхав до родини в Тернопіль і побачив по дорозі велосипедистів. Я подумав, що було би класно поїхати з Бельгії в Україну. Потім вже долучив благодійну акцію. Я не є професійним велосипедистом, я займався футболом. Велосипедом почав більше кататись десь 2 роки тому.

Вже на сайті СОС Дитячі містечка Україна зібралось понад 9 тис євро. Але загалом я організовував ще інші акції,  то разом сума вже є більше 10 тис євро.

Я планую після завершення велотуру заїхати у місто Бровари, а далі – у Луганську область, де будемо дивитись центр, який відкриється, аби допомогти дітям та мамам, які там будуть жити. Також я поїду на фронт, на перший контрольний пост. Мені важливо побачити і почути, що там робиться, бо моя допомога – для дітей, які постраждали від війни. Я знаю, що робиться на сході України, там йде війна. Там потрібна допомога», - розповів Ярема Венгринович.

Ярема Венгринович організував акцію «Road To Ukraine/Дорога в Україну», мета якої – збір коштів для дітей, чиї батьки загинули в АТО на Сході. Хлопець розпочав свою подорож 28 серпня з Брюсселя, а кінцева точка марафону – Тернопіль. Загалом велосипедист подолає майже 2500 км.

Всі охочі можуть долучитись до благодійної місії велосипедиста і допомогти дітям, пожертвувавши кошти на офіційному веб-сайті: https://www.sos-villages-enfants.be/action/road-to-ukraineby/unique

Довідка.

Виклик своїм силам та витривалості задля благодійності кидає 23-річний студент, майбутній інженер Ярема Венгринович. Хлопець народився та виріс у Бельгії. Та його батьки – українці за походженням, тож Ярема часто відвідував Україну й спілкувався зі своїми численними родичами. Там і перейнявся долею дітей, котрі постраждали від війни на Сході: втратили дім або сім’я опинилася у скруті.

Щоб допомогти таким сім’ям, Ярема започаткував масштабний і дуже ризикований проєкт, який називає «міні-Тур де Франс» (за аналогією до легендарної велогонки). Студент має амбітну мету: на велосипеді – самому, без супроводу, за 21 день перетнути усю Європу та фінішувати в Україні. З’єднавши Бельгію та Україну в єдиному благодійному русі.

Старт – у Брюсселі, фініш – в Тернополі. А між крайніми точками – шлях у понад 2225 кілометрів через Нідерланди, Німеччину, Чехію, Словаччину та Польщу. Ярема сам прокладав маршрут – не найкоротший, але красивий.

Свій велотур Ярема  присвятив СОС Дитячі містечка Україна – міжнародна благодійна організація саме відкриває притулок для вразливих родин у Сєвєродонецьку на Луганщині. Так велосипедист допомагає збирати кошти на облаштування притулку і побуту родин, які знайдуть там прихисток.

19 вересня хлопця урочисто зустрічатимуть у Тернополі, звідки родом його батки.

СОС Дитячі містечка Україна - благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність у 2003 році та працює задля попередження сирітства в Україні, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримки молоді, яка виходить з-під опіки. Організація є членом міжнародної федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf). У дитячому містечку в Броварах постійно живуть 11 прийомних сімей. У кожній - від 8 до 10 дітей. Допомогти їм та багатьом іншим родинам можна на сайті www.sos-ukraine.org

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: