• Головна
  • Новини
  • Український автопром за серпень майже наверстав падіння виробництва

10.09.2019, 11:33

Український автопром за серпень майже наверстав падіння виробництва

У серпні на українських заводах було зібрано 668 автомобілів, що на 42% більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Про це повідомляє асоціація Укравтопром.

Вся серпнева статистика по легкових авто була сформована великовузловим складанням автомобілів марки Skoda на заводі Єврокар. За минулий місяць, за даними асоціації, на Єврокарі зібрали 553 машини, що третину більше, ніж у серпні 2018 року.

Випуск комерційних автомобілів збільшився з 1 шт до 34 (без урахування АвтоКразу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року). У серпні комерційні автомобілі виробляли Черкаський автобус і ЗАЗ, виготовивши 26 шт і 8 шт відповідно.

Серпневе виробництво автобусів, згідно з даними Укравтопрому, зросло на 45%, до 81 шт. Найбільше автобусів, як і в серпні минулого року, виготовив Черкаський автобус (35 шт). За ним розташувалися корпорація Богдан (19 автобусів), Чернігівський автозавод (16 автобусів), Часовоярский завод (6 шт) і ЗАЗ (5 автобусів).

"Незважаючи на ударний серпень, автовиробництво в Україні все ще відстає від минулого року. Загалом з початку 2019 року в Україні було випущено 4230 од. автотранспортних засобів, що на 7% менше, ніж за перші вісім місяців минулого року", - йдеться в повідомленні .

Загалом, за даними асоціації, з початку року в Україні було вироблено 3619 легкових автомобіля (-7,5%), 80 комерційних авто (-30%) і 531 автобус (+ 3%).

Нагадаємо, за 2018 рік українське автовиробництво впало на 23%.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: