• Головна
  • Новини
  • Українські водії на польському кордоні висунули свої вимоги. У разі відмови оголосять голодування

01.12.2023, 14:53

Українські водії на польському кордоні висунули свої вимоги. У разі відмови оголосять голодування

Українські водії на КПП "Корчова-Краківець" готові оголосити голодування через блокування польськими перевізниками кордону

Про це пише Радіо Свобода, передає "Еспресо.Захід".

За словами водія міжнародних перевезень Романа Власюка, близько двох сотень українських водіїв, які вже два тижні стоять поблизу пункту пропуску Корчова хотіли поспілкуватися з польськими протестувальниками, однак їх зупинила поліція.

"Нас заблокували серед поля. Нас тут близько 200 водіїв. Поліцейські сказали, що по їхніх законах згромадження людей в такій кількості недозволено. Вони в повній амуніції, з балонами, газами, "перцовками", – зазначив Власюк.

Він також розповів про учорашню домовленість, яка передбачала, що польські перевізники пропускатимуть сім авто на годину, однак вона працювала недовго.

"Так було до 22:00. Далі домовленість була зірвана і нас знову поставили на один автомобіль в годину. Зараз тільки на Корчовій ми маємо заблокованих 2000 вантажівок, тобто в Україну в очікуванні 2000 машин експорту", – повідомив водій, додавши, що щойно двох українських водіїв пропустили на переговори до польських колег.

"Наші вимоги – пропустити одним виїздом всі ті автомобілі, які мали вночі поїхати згідно домовленості "7 машин в годину", в також надалі збільшити пропуск до 14 машин в годину. Якщо наші умови не будуть виконані ми офіційно заявляємо про голодування. Ми відмовляємося від волонтерської допомоги. Ми переходимо тільки на воду і чай", – наголосив Роман Власюк.

Також, за словами, водія вчора польська інспекція транспорту почала штрафувати українських водії за порушення графіку роботу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: