• Головна
  • Новини
  • Українські виробники отримують гранти на виготовлення ракет: нові можливості для оборонної промисловості

08.10.2024, 11:07

Українські виробники отримують гранти на виготовлення ракет: нові можливості для оборонної промисловості

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив про старт грантової програми для українських виробників ракет.

Це стало можливим у рамках формування ринку боєприпасів в Україні, де вже "мільйони" снарядів контрактуються та закуповуються державою, зокрема, для безпілотників, передає WestNews з посиланням на "Суспільне".

Федоров виступив на саміті Defense Tech Valley у Києві 3-4 жовтня, де детально розповів про значні кроки в розвитку оборонного кластера Brave1. Міністр зазначив, що регуляції для виробництва пороху та інших вибухових речовин в Україні були спрощені, що стимулює інвестиції в цю сферу.

"В цьому році ми почали видавати гранти на виробництво ракет. Наступного року плануємо запустити грантову програму для порохових заводів. Це безповоротні гранти, які слугують гарантією для інвесторів," — заявив Федоров.

Крім того, в Україні створюються симулятори для тестування оборонних технологій та інфраструктура для їх випробувань. За словами міністра, вже функціонують інноваційні юніти, які тестують нові технології на полі бою.

За останні два з половиною роки в Україні з’явилося понад 200 компаній, які займаються розробкою роботизованих платформ, 500 компаній, що виготовляють дрони, та понад 100, які працюють над засобами радіоелектронної боротьби.

"Стартапам не потрібно перетворюватися на великі корпорації, щоб змінити ситуацію на полі бою. Інвестори можуть очікувати швидкого розвитку — від кількох місяців до року", — додав міністр.

У липні 2024 року Федоров анонсував ракетну програму для учасників кластера Brave1, підкресливши, що компанії в цій галузі отримають "сотні грантів".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: