• Головна
  • Новини
  • Українські військові пробили лінію оборони росіян на Бахмутському напрямку

18.09.2023, 17:50

Українські військові пробили лінію оборони росіян на Бахмутському напрямку

Попри це противник не полишає спроб повернути втрачені позиції

У боях на Бахмутському напрямку були розбиті та втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених частин Росії: 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі бригади десанту.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, загальна обстановка на Східному напрямку залишається складною. Російська армія не полишає своїх намірів щодо поновлення наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках, до яких здійснює активну підготовку.

Також продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, росіяни проводять численні контратаки з різних напрямків, марно намагаючись повернути втрачені позиції.

“Адже ці, невеликі, на перший погляд, населені пункти, були важливими елементами оборонного рубежу противника, який простягнувся від Бахмута до Горлівки. У результаті успішних дій українських військ була пробита лінія оборони армії РФ, яку вона намагалась закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви”, — наголосив Сирський.

Зокрема в боях на Бахмутському напрямку були розбиті та повністю втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених і найкращих частин армії РФ – 72-га окрема мотострілецька бригада, 31-ша та 83-тя окремі десантно-штурмові бригади.

“Звичайно, ми продовжуємо рух вперед. Це лише ще один черговий крок на шляху до повного звільнення наших територій. Для організації виконання наших завдань провів робочу зустріч з командирами бригад, які зараз знаходяться в цьому районі”, — поінформував Сирський.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: