• Головна
  • Новини
  • Українські дрони знищили 60 ракет “Кинджал” у Єйську: аеропорт більше не функціонує, — соцмережі

29.09.2024, 16:19

Українські дрони знищили 60 ракет “Кинджал” у Єйську: аеропорт більше не функціонує, — соцмережі

У ніч з 28 на 29 вересня в місті Єйськ Краснодарського краю Росії пролунали потужні вибухи, внаслідок чого було завдано серйозних ударів по стратегічно важливому військовому об'єкту.

За даними російського опозиційного публіциста Олександра Невзорова та російського видання Astra, атака дронів могла призвести до знищення 60 ракет типу Х-47 “Кинджал”, що перебували на аеродромі, пише WestNews.

Деталі вибухів і пошкодження об'єкта

Вибухи сталися неподалік військового містечка, де розташований аеродром ВМФ РФ. Цей об'єкт використовується для базування 859-го Центру бойового застосування та переучування льотного складу морської авіації ВМФ РФ, а також 190-го навчального змішаного авіаційного полку.

Олександр Невзоров підтвердив, що на території аеропорту було знищено 10 комплексів із шести пускових установок ракет типу Х-47 “Кинджал”. Таким чином, загальна кількість знищених ракет становить 60 одиниць. Публіцист зазначив, що аеропорт більше не функціонує, і ракети не встигли потрапити до іншого аеропорту, куди вони прямували.

Знищення арсеналу в Котлубані

Крім удару по Єйську, безпілотники вдарили по арсеналу в селищі Котлубань Волгоградської області. За даними джерел, наближених до кадирівців, було знищено 45 тонн зброї, серед якої зберігалися іранські ракети та ракетні установки Fath-360. Після удару знищено до 90% складів, де перебувала ця зброя.

Спрощені заяви проросійських джерел

Попри заяви опозиційних джерел про значні втрати, проросійські Telegram-канали намагаються применшити масштаби атаки. Наприклад, канал “Кремлівська табакерка” стверджує, що втрата ракет “Кинджал” є неправдивою інформацією. За їхніми даними, на аеродромі в Єйську було пошкоджено лише один літак Су-34, а внаслідок удару по Волгоградській області загинуло 11 військових.

Раніше Міністерство оборони РФ підтвердило факт масованої атаки українських дронів на сім російських регіонів, заявивши про знищення 125 безпілотників у Волгоградській, Білгородській, Воронезькій, Ростовській, Брянській, Курській областях та Краснодарському краї.

Можливості відновлення озброєння

За даними Головного управління розвідки України, Росія здатна виготовляти лише 4-5 ракет “Кинджал” на місяць, що робить втрату такої кількості боєприпасів у Єйську вагомим ударом по російському військовому потенціалу.


Марина Лапіна(Михайлюк), спеціально для WestNews.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: