• Головна
  • Новини
  • Українець-призер Паралімпіади відмовився від фото з росіянами

30.08.2021, 18:48

Українець-призер Паралімпіади відмовився від фото з росіянами

Український бігун Ігор Цвєтов, який виграв срібну нагороду на Паралімпіаді на дистанції 100 метрів, відмовився від фото з бігунами із ПКР під час церемонії нагородження.

Про це передає Суспільне

Цвєтов у фіналі 100-метрівки протистояв трьом бігунам із ПКР - Дмітрію Сафронову, Артєму Калашяну та Давіду Джатієву. Калашяна та Джатієва українець випередив, але Сафронову поступився у боротьбі за "золото".

Через деякий час після фінішу спортсмени вийшли на церемонію нагородження. На ній були присутніми усі три призери Паралімпіади у 100-метрівці - Сафронов, Калашян, а також Цвєтов.

Представники ПКР запропонували Цвєтову зробити фото призерів. Але український бігун від них відсторонився.

У підсумку бігуни з ОКР сфотографувалися удвох на церемонії нагородження. Цвєтова поруч із ними не було.

Інцидент із відмовою Цвєтова фотографуватися з бігунами із ПКР відбувся на Іграх у Токіо після того, як на Олімпіаді-2020 фотографію з олімпійською чемпіонкою із ОКР Марією Ласіцкене зробила українка Ярослава Магучіх. Після цього вона потрапила під критику.

Сама Магучіх після повернення з Токіо пояснила, що фото зробила на емоціях, наголосивши, що усвідомлює наявність війни між Україною та Росією. При цьому Цвєтов свої дії Суспільне Спорт не коментував.

Ігор Цвєтов: 27-річний український бігун, представник Києва,  дворазовий паралімпійський чемпіон. У Ріо-де-Жанейро він переміг на дистанціях 100 та 200 метрів. Чотириразовий чемпіон світу та 3-разовий чемпіон Європи у бігу на 100 та 200 метрів. Зокрема, у 2021 році українець виграв "золото" Євро у 100-метрівці. Ігор Цвєтов виступає у класі T-35 серед спортсменів із церебральним паралічем. Під час катання на роликах він впав і вдарився головою, що призвело до спастичності м'язів ніг.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: