• Головна
  • Новини
  • Українці Болгарії відмежувались від "зустрічі української діаспори" в Криму

22.10.2019, 15:27

Українці Болгарії відмежувались від "зустрічі української діаспори" в Криму

Українці Болгарії поширили заяву  що жодний представник української громади  в Болгарії та СУОБ (Спілка українських організацій Республіки Болгаріїя "Мати Україна") ані колись, ані зараз не брав  участі  в круглому столі на тему «Співпраця українців Криму із співвітчизниками за кордоном»,  який відбувся  на території України, Автономної Республіки  Крим, тимчасово окупованої Російською Федерацією.

Зокрема, у заяві сказано: 

"Заява від українців Болгарії

В російських ЗМІ розповсюджено інформацію про ніби участь "української діаспори" в круглому столі на тему «Співпраця українців Криму із співвітчизниками за кордоном»,  який відбувся  на території України, Автономної Республіки  Крим,  тимчасово окупованої Російською Федерацією.

В цій інформації серед учасників заходу згадують   представників  української діаспори Республіки  Болгарія.

Від імені  Спілки українських організацій Республіки Болгаріїя "Мати Україна"  заявляємо,  що жодний представник української громади  в Болгарії  та СУОБ „Мати Україна” ані колись, ані зараз не брав  участі у зазначеному заході. 

Ми не маємо інформації щодо  відвідання нашими членами тимчасово окупованої території України – АР Крим в період проведення цього „заходу” .

 Ми не підтримуємо  жодного рішення, прийнятого під час так званого  „круглого столу”.

Українська громада Республіки Болгарія захищала і надаліі буде захищати  територіальну цілісність України та її незалежність. Жодних контактів з окупаційною владою АР Крим українці Болгарії  не підтримували і не будуть підтримувати.

Олена Коцева, голова  СУОБ "МАТИ УКРАЇНА".  

Додамо, що, як пише Укрінформ, раніше у російських ЗМІ було розповсюджено інформацію про проведення на території тимчасово окупованої АР Крим круглого столу на тему «Співпраця українців Криму із співвітчизниками за кордоном» (14.10.2019 р., м.Сімферополь) за нібито участі представників «української діаспори» 11 країн світу. 

Представники української громади та українських організацій Польщі, Молдови, Казахстану, Грузії, Німеччини заявили, що жоден їх представник не відвідував нещодавно тимчасово окупований Крим, не брав участі у зазначеному заході та не схвалював окупацію півострова Росією.                                                                

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: