• Головна
  • Новини
  • Україна завдала ударів по російських спиртзаводах, що використовували для виробництва вибухівки

23.10.2024, 21:06

Україна завдала ударів по російських спиртзаводах, що використовували для виробництва вибухівки

У ніч на 22 жовтня Україна провела чергові атаки на російську військову інфраструктуру, завдавши ударів по спиртзаводах у Тульській та Тамбовській областях, які використовувались для виробництва вибухових речовин.

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, українські безпілотники атакували чотири підприємства, зокрема заводи «Біохім» і Єфремовський спиртзавод.

Ці заводи виробляють не лише спирт, а й хімічні компоненти для вибухівки та палива для військових потреб. Атаки були частиною масштабної кампанії з підриву військових об’єктів Росії, спрямованої на знищення критичної інфраструктури оборонної промисловості. Одним із результатів таких дій стало припинення роботи заводу «Кремній Ел» у Брянську, який виготовляє мікроелектроніку для систем ППО «Панцир» і ракетних комплексів «Іскандер».

Експерти відзначають зростання ефективності українських атак, які систематично руйнують важливі об’єкти військово-промислового комплексу Росії. Однак вони також підкреслюють, що ситуація могла б змінитися кардинально, якби Україна мала змогу використовувати далекобійну зброю, надану західними союзниками.

Наразі Україна обмежена ударами безпілотників та використанням зброї лише в прикордонних районах Росії, на що Вашингтон дав згоду у травні 2024 року. Київ продовжує наполягати на необхідності розширення можливостей для завдання ударів по території агресора, щоб ефективніше протистояти російським атакам.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: