• Головна
  • Новини
  • Україна затвердила Стратегію розвитку малого та середнього бізнесу до 2027 року

02.09.2024, 13:34

Україна затвердила Стратегію розвитку малого та середнього бізнесу до 2027 року

Уряд України схвалив нову Стратегію розвитку малого та середнього бізнесу на період до 2027 року. Цей документ окреслює ключові напрями державної політики в сфері підтримки бізнесу, з особливим акцентом на вирішення найбільш актуальних проблем, з якими стикаються підприємці в умовах воєнного та післявоєнного часу.

Про це повідомили у Мінцифри, пише WN.

Стратегія передбачає такі пріоритетні напрямки:

- Відновлення та спрощення ведення бізнесу: Полегшення умов для підприємців, що постраждали від війни, з метою сприяння їх швидкому відновленню.

- Інноваційний розвиток, цифрова трансформація та зелений перехід: Підтримка інноваційних рішень та впровадження екологічно чистих технологій.

- Розвиток людського капіталу та підприємницької культури: Сприяння підвищенню рівня кваліфікації кадрів та формування сприятливого середовища для підприємництва.

- Підвищення конкурентоспроможності та збільшення експорту: Зміцнення позицій українських компаній на міжнародних ринках.

Однією з головних цілей Стратегії є інтеграція України до європейського економічного простору. Затвердження документа відповідає рекомендаціям Європейської Ради та враховує вимоги Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Крім того, Стратегія узгоджується з Планом для Ukraine Facility та рекомендаціями Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Розробка Стратегії здійснювалася за участю Міністерства економіки України, Міністерства цифрової трансформації та Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

Впровадження Стратегії стане важливим кроком на шляху відновлення національної економіки та наближення України до вступу в ЄС.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: