• Головна
  • Новини
  • Україна повернула 9 дітей та 20-річного юнака з окупованих територій

27.09.2024, 21:01

Україна повернула 9 дітей та 20-річного юнака з окупованих територій

У рамках ініціативи Президента України "Bring Kids Back UA" вдалося успішно повернути на Батьківщину 9 дітей віком від 13 до 17 років та 20-річного юнака разом із його братом. Деякі з дітей мають інвалідність та страждають на тяжкі захворювання. Ця операція є частиною затвердженого плану, спрямованого на допомогу дітям, які через війну були розлучені з родинами.

Дмитро Лубінець розповів про важливість цієї події:
"Сьогодні ми вже зустріли дітей, яких із батьками чи законними опікунами розділила лінія фронту та окупанти. Повернуті українці – з Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму. Деякі з повернутих дітей на початок повномасштабного російського вторгнення в Україну перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті. Згодом їх окупаційна влада вивозила до м. Скадовськ та Росії. На щастя, за посередництва Держави Катар вдалося дітей возз’єднати із родинами, яких на тривалий час розлучили росіяни."

Особливим випадком став один із хлопців, який повернувся до України після того, як його батько загинув, захищаючи країну від російського вторгнення. Інші діти возз’єдналися з родичами, зокрема з бабусями та дідусями, які тепер можуть забезпечити їм стабільне та безпечне дитинство на рідній землі.

Операція стала можливою завдяки тісній співпраці українських органів влади та міжнародних партнерів. Дмитро Лубінець подякував усім, хто долучився до повернення дітей, і закликав громадян звертатися до Національної поліції та Офісу Омбудсмана, якщо їхні діти були депортовані або вони втратили зв’язок з ними через війну.

Марина Лапіна(Михайлюк), спеціально для WestNews.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: