• Головна
  • Новини
  • Україна поступилась Іспанії у бронзовому фіналі Євро-2022 з футзалу

06.02.2022, 18:35

Україна поступилась Іспанії у бронзовому фіналі Євро-2022 з футзалу

Результат передостаннього матчу на Євро-2022 з футзалу.

Про це пише Суспільне.

Збірна України посіла четверте місце на чемпіонаті Європи з футзалу. У боротьбі за "бронзу" на Євро українці поступилися Іспанії з рахунком 1:4.

Україна та Іспанія розпочинали заключний змагальний день на чемпіонаті Європи з футзалу. Перед цим у п'ятницю, 4 лютого, обидві команди програли свої півфінали Росії та Португалії відповідно з рахунком 2:3.

Матч проти Іспанії був останньою спробою України виграти перші медалі на чемпіонаті Європи за 19 років. У 2001 та 2003 роках українці здобували срібні нагороди турніру, після чого з Євро-2005 не проходили навіть до півфіналу.

Іспанія ж на Євро-2022 вже повторювала один із найгірших результатів в історії. У 2003 та 2014 роках іспанці ставали бронзовими призерами - нижче третього місця команда жодного разу не фінішувала. Тож, у разі поразки іспанці встановили б антирекорд.

Перший ж тайм матчу Україна - Іспанія закінчився на користь піренейців. Іспанці мали можливість відкрити рахунок ще на початку, проте капітан команди Карлос Ортіс влучив у штангу. А згодом кілька сейвів зробив голкіпер Кирило Ципун.

Українці самі могли відкрити рахунок у першому таймі, проте ані Абакшин, ані Журба не змогли пробити голкіпера Гесуса Герреро. А ось Іспанія все ж відкрила рахунок - Мігель Мелладо пробив точно у дев'ятку воріт збірної України.

Ще до перерви українці зрівняли рахунок: Корсун вивів передачею Чернявського, який відзначився голом. Проте нічийний рахунок тримався менше хвилини: Солано знову вивів уперед команду наприкінці першого тайму.

У другому таймі рахунок тривалий час тримався майже незмінним. Але на 30-й хвилині Іспанія все ж забила третій гол: після розіграшу кутового дальнім ударом вразив Боїс. А через хвилину Адольфо Фернандес вразив пусті ворота України.

Україна мала моменти, щоб скоротити відстань у рахунку і спробувати поборотися за нічию. Але Іспанія у заключний відрізок матчу не пропускала.

Євро-2022 з футзалу (чоловіки). Матч за третє місце

Іспанія - Україна 4:1

Голи: Мелладо, 11, Солано, 18, Боїс, 31, Фернандес, 32 - Чернявський, 17

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: