• Головна
  • Новини
  • Україна планує мобілізувати 200 тисяч чоловіків, але ці плани важко реалізувати – The Times

06.10.2024, 09:09

Україна планує мобілізувати 200 тисяч чоловіків, але ці плани важко реалізувати – The Times

Україна прагне мобілізувати ще 200 тисяч новобранців до кінця 2024 року, однак ці амбітні плани можуть залишитися нереалізованими.

Як повідомляє видання The Times із посиланням на секретаря Комітету Верховної Ради з питань національної оборони Романа Костенка, поповнення армії стає все важче.

Незважаючи на необхідність нарощування військових сил, працівники територіальних центрів комплектації стикаються з низкою проблем. За словами одного зі співробітників ТЦК в Одесі, його відомство не виконує план мобілізації навіть на 20%. «Ми не мобілізуємо навіть 20 відсотків від того, що потрібно. Одеська область одна з найгірших у списку», – розповів він журналіста.

Часто серед тих, хто приходить до ТЦК, виявляють серйозні захворювання, що несумісні зі службою, як-от туберкульоз, гепатит або ВІЛ. «Багато людей ми привозимо на обстеження лише для того, щоб з'ясувати, що вони насправді хворі», – додав працівник центру.

Ситуацію ускладнюють також випадки корупції. За словами джерела, деякі працівники ТЦК брали хабарі у тисячі доларів за підробку документів про звільнення від служби.

Попри ці труднощі, потреба у збільшенні кількості військових лише зростає на фоні постійної мобілізації з боку Росії, яка, за даними НАТО, набирає близько 30 тисяч військових щомісяця.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: