• Головна
  • Новини
  • Україна на переговорах у Стамбулі наполягає на міжнародних нормах поводження з полоненими

29.03.2022, 13:59

Україна на переговорах у Стамбулі наполягає на міжнародних нормах поводження з полоненими

Українська делегація на переговорах у Стамбулі наполягає на дотриманні міжнародних норм ведення війни, щодо поводження з військовополоненими, і кожен випадок порушення буде ретельно фіксуватися та детально розслідуватися.

Про це в перерві між зустрічами української групи переговорників сказав заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Олександр Кириленко, передає кореспондент Укрінформу.

«Командуванням Збройних сил України дуже чітко була висунена позиція щодо дотримання міжнародних законів щодо поводження з військовополоненими. Вся інформація, яка надходить, детально перевіряється Збройними силами України», – сказав Кириленко.

Він наголосив, що у разі виявлення порушень будуть прийматися відповідні правові рішення щодо тих військовослужбовців, які будуть порушувати норми поводження з військовополоненими.

«Водночас ми розраховуємо, і було заявлено російській стороні, на дотримання зазначених міжнародних договорів (щодо поводження з військовополоненими – ред.) російською федерацією», – сказав Кириленко.

Радник керівника Офісу Президента України Микола Подоляк наголосив на тому, що правила ведення війни повинні виконуватися обома сторонами – «не тільки Україною».

«Будь-які випадки будуть детально розслідуватись відповідними юридичними органами й будуть мати відповідні юридичні наслідки. Це принципова позиція України», – наголосив Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувається черговий раунд переговорів груп від України та росії. Зустріч переговорників вперше відбувається в Стамбулі, до цього зустрічалися в Мінську.

Перед початком зустрічі делегацій до них звернувся президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який висловив сподівання на отримання конкретних результатів від переговорів та висловив готовність провести зустріч президентів України та росії в Туреччині.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: