• Головна
  • Новини
  • Україна готова до зимових холодів: в Міненерго запевняють у стабільності енергосистеми

13.10.2024, 17:26

Україна готова до зимових холодів: в Міненерго запевняють у стабільності енергосистеми

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник заявив, що найближчі заморозки не вплинуть на стабільність енергосистеми країни.

За його словами, зниження температури не призведе до повернення графіків відключення електроенергії.

Під час ефіру телемарафону «Єдині новини» Колісник зазначив, що, попри прогнозоване похолодання, енергосистема України працює безперебійно. «Заморозки не будуть протяжними, тому загрози для системи немає», – підкреслив він.

Опалювальний сезон, за його словами, розпочнеться за рішенням місцевої влади, коли середньодобова температура повітря триматиметься нижче +8°C протягом трьох діб поспіль.

Колісник також наголосив, що суттєве навантаження на енергосистему можливе лише під час тривалих періодів низьких температур, коли споживання електроенергії різко зростає. Водночас, країна підготувалася до таких викликів: «З випередженням графіків проведено всі необхідні технічні заходи з підготовки об'єктів атомної генерації. Наразі дев'ять блоків вже працюють у складі енергосистеми, що дає нам можливість задовольняти підвищений попит на електроенергію», – додав він.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко 9 жовтня підтвердив, що Україна входить у зимовий період з максимальним рівнем готовності, і всі дев'ять блоків атомних електростанцій вже виведені з ремонту.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: