• Головна
  • Новини
  • Учні, які не проходили пробне ЗНО мають стрес на основній сесії

13.01.2021, 15:31

Учні, які не проходили пробне ЗНО мають стрес на основній сесії

Досвід попереднього року, коли через пандемію скасували пробне оцінювання, продемонстрував потребу потренуватись перед основним тестуванням. Багато випускників, які мали добрі результати в школі, робили помилки під час тестування, адже не мали розуміння того, як насправді відбувається зовнішнє незалежне оцінювання.

Про це сьогодні йшлося під час брифінгу у Львівській ОДА.

«Учні, які не проходили пробне ЗНО мають стрес на основній сесії. Умови для них є новими, а психологічний аспект має значення. Не кожен знає, що при вході його обстежуватимуть на наявність засобів зв’язку, розсаджуватимуть учасників на достатній відстані один від одного. Це впливає на випускників, тому варто пройти пробне тестування, аби психологічно підготуватись до основного оцінювання», - пояснив директор департаменту освіти на науки Львівської ОДА Олег Паска.

Учасникам пропонують повправлятись під час онлайн тренування, та підготуватись до формату питань на основній сесії. Однак навіть онлайн тестування не допоможе випускникам зрозуміти процедуру та атмосферу ЗНО.

«Закликаємо пройти пробне оцінювання, на яке якраз триває реєстрація. Перш за все, треба побачити в яких умовах відбувається оцінювання, як відбувається допуск в пункт тестування. Крім того, чудовим бонусом буде доступ до всіх зошитів. Випускники області зможуть побачити свій результат на рівні всіх учасників ЗНО в Україні. Після тестування, яке відбудеться 10 квітня, можна буде побачити вичерпне пояснення фахівців центру оцінювання якості освіти щодо тих завдань, які були на пробному», - розповів заступник керівника Львівського обласного центру оцінювання якості освіти Андрій Миляник.

Діти також не мають досвіду виконання завдань впродовж трьох з половиною годин.

«Учні могли звикнути до поодиноких випадків спарених уроків, тривалістю півтори години, однак тестування триватиме значно довше, це для них досвід невідомий. Тому вміти себе налаштувати, організувати свій час – це корисний досвід, який вони можуть здобути під час пробного ЗНО», - додав Андрій Миляник.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: