• Головна
  • Новини
  • Учителі початкових класів на завершальному етапі сертифікації-2022

26.10.2022, 16:33

Учителі початкових класів на завершальному етапі сертифікації-2022

Сертифікація педагогічних працівників стала одним із чинників підвищення якості освіти. Мета сертифікації полягає у виявленні та заохоченні вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. Попри воєнний стан в Україні, учителі гідно тримають освітній фронт.

Як повідомили в управлінні Державної служби якості освіти у Львівській області, 12 жовтня 2022 року розпочався останній етап сертифікації – вивчення практичного досвіду роботи учасника сертифікації, який проводиться  Державною службою якості освіти України та її територіальними органами.

«Працівники управління Служби та 115 освітніх експертів Львівщини зараз супроводжують вивчення практичного досвіду роботи 108  вчителів початкових класів з різних областей України. Паралельно освітні експерти з інших регіонів оцінюють професійні компетентності учасників сертифікації нашої області.

Процедура вивчення практичного досвіду роботи вчителя відбувається з використанням дистанційних технологій.

Експерти оцінюють професійні компетентності учасників сертифікації за допомогою методів збору інформації:

  • спостереження за навчальними заняттями;
  • самоаналіз уроку;
  • самопрезентація учасника сертифікації;
  • проведення інтерв’ю.

Цьогоріч освітні експерти використовують електронні форми експертного висновку, щоб оперативно працювати з документами», - зазначила Валентина Загрева, начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

Довідково:

У 2022 році 200 учителів початкових класів Львівщини зареєструвалися на сертифікацію, 139 – допущено до другого етапу.

Сертифікація - добровільна, педагогічний працівник може відмовитися від участі в ній на будь-якому етапі.

За результатами успішного проходження сертифікації педагогічному працівнику видається сертифікат, який є дійсним протягом трьох років.

Учителі матимуть змогу долучатися до проведення інституційного аудиту і подальшої сертифікації вчителів у ролі освітніх експертів.

Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації педагогічним працівником з присвоєнням йому наступної категорії педагогічного працівника або підтвердженням наявної вищої категорії.

Також педагогічний працівник, який пройшов сертифікацію, отримуватиме щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: