• Головна
  • Новини
  • USAID виділило понад мільярд доларів на підтримку України: 825 мільйонів – на енергетику

02.10.2024, 20:24

USAID виділило понад мільярд доларів на підтримку України: 825 мільйонів – на енергетику

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про виділення понад мільярд доларів на підтримку України, зокрема 825 мільйонів на зміцнення енергетичної системи країни в зимовий період.

Про це заявила адміністраторка USAID Саманта Павер під час свого візиту до Києва.

"З наближенням зими Путін знову атакує енергетичну інфраструктуру, сподіваючись використати холодну погоду як зброю проти українського народу. Тому ми виділили 825 мільйонів доларів на енергетичну систему України цієї зими. Це майже вдвічі більше, ніж ми інвестували минулого року. І ці ресурси тепер дозволять нам підтримати тих, хто проводить ремонтні роботи, нарощує потужності й захищає критично важливу інфраструктуру", — заявила Павер.

За її словами, ця допомога має на меті забезпечити безперервну роботу енергосистеми України під час зими, коли очікуються нові атаки з боку Росії на критично важливу інфраструктуру. Минулого року USAID вже підтримувало Україну в цьому напрямку, але цього року обсяг фінансування було значно збільшено.

Крім того, USAID виділяє 237 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу для України. Ці кошти надаються через USAID і Державний департамент США. Як пояснила Саманта Павер, це фінансування забезпечить життєво важливі речі для українців, як їжа, житло та медичні послуги. Частина цієї допомоги буде спрямована на підготовку населення до зимового періоду: закупівля термоковдр, постільної білизни та зимового одягу.

Також під час візиту до України Саманта Павер оголосила про нову п’ятирічну програму реабілітації «Rehab for you» («Реабілітація для тебе»). На цю програму виділено 13 мільйонів доларів. За словами Павер, програма допоможе українцям, які зазнали травм, відновитися та навчитися жити з новими фізичними обмеженнями. Це важливо для того, щоб люди могли повноцінно брати участь у житті своїх громад, економіки та сімей. За її оцінками, наразі в Україні понад 250 000 людей потребують реабілітаційної підтримки.

Окремо адміністраторка USAID підкреслила, що США підтримують не тільки енергетичний та гуманітарний сектори, але й українську освіту. Завдяки фінансовій допомозі від США було надруковано 3,2 мільйони нових підручників для українських школярів початкових класів. "Ці підручники охоплюють природничі науки, суспільствознавство, мистецтво і навіть іноземні мови. За даними Міністерства освіти, ними будуть користуватися 20% всіх школярів в Україні", – зазначила Павер. Частину цих підручників вона особисто передала одному з ліцеїв на Київщині під час свого візиту.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: