• Головна
  • Новини
  • УГКЦ планує збудувати духовний і спортивно-реабілітаційний центр біля Львова

07.10.2024, 19:05

УГКЦ планує збудувати духовний і спортивно-реабілітаційний центр біля Львова

На околиці Львова, на вулиці Тракт Глинянський у селі Підбірці, Українська Греко- Католицька Церква (УГКЦ) готується до будівництва духовного та спортивно- реабілітаційного комплексу.

Про це стало відомо з оприлюдненого на сайті Львівської міської ради проєкту внесення змін до детального плану території. Ініціатором проєкту є Релігійне управління монастирів селезіанського згромадження Східного обряду в Україні УГКЦ.

Проєкт охоплює площу приблизно 8 га, розташовану навпроти кладовища в Підбірцях, де зараз немає забудови. Згідно з планом, на цій території зведуть кілька об'єктів, зокрема п'ять футбольних полів розміром 105х68 метрів, одне тренувальне поле розміром 70х35 метрів, а також каплицю, дитячий садочок на 50 місць, медичний центр та амбулаторію. Окрім того, на території з'явиться підземна парковка.

Комплекс складатиметься із кількох будівель висотою від 2 до 7 поверхів. Найвищими стануть секції футбольного клубу «Покрова» та реабілітаційного медичного центру – їхні будівлі матимуть відповідно 6 і 7 поверхів.

Загальна тривалість реалізації проєкту розрахована на 15 років і включатиме три етапи. Перші п’ять років заплановано відвести на будівництво спортивної та реабілітаційної інфраструктури. На другому етапі передбачається встановлення накриттів над футбольними полями, а третій етап передбачатиме завершення транспортної та ландшафтної інфраструктури, включно з облаштуванням парку біля озера, яким зможуть користуватися ветерани, що проходитимуть реабілітацію в центрі.

Доступ до комплексу буде облаштовано з вулиці Проєктованої, де передбачено також в'їзди до паркінгів. Крім того, у планах — створення парку біля озера для відпочинку ветеранів.

Громадське обговорення змін до детального плану території відбудеться 21 жовтня о 16:00 у Народному домі в Підбірцях на вулиці Яхимовича, 149.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: