• Головна
  • Новини
  • У застосунок «Вдома» для контролю самоізоляції внесено суттєві зміни

02.12.2020, 14:11

У застосунок «Вдома» для контролю самоізоляції внесено суттєві зміни

У додатку "Вдома", призначеному для самоізоляції хворих на COVID-19 осіб або тих, хто має підозру, зробили оновлення, зокрема збільшили термін верифікації особи та додали можливість вказати коло контактних осіб.

Про це на брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер, передає кореспондент Укрінформу.

"Оновлення додатку "Вдома", який вже доступний в App Store, Google Play, а також він підтримується HUAWEI AppGallery, - це таймер 24 години до досягнення користувачем місця ізоляції. Наприклад, ви приїжджаєте в Україну з червоної зони. На кордоні вас просять встановити додаток. Ви розумієте, що ваша дорога займає певний час. З моменту встановлення розпочинається відлік часу, за який ви маєте добратися до місця самоізоляції. Є така дія, як покинути місце самоізоляції, наприклад вийти погуляти з собакою, сходити в аптеку, поїхати на тестування. Також збільшено термін верифікації з 15 до 20 хвилин ( стільки часу є на те, щоб зробити фотографію; нагадування надходять кожні 4 хвилини, доки людина не сфотографується) ... І сповіщення-нагадування про необхідність це зробити кожні 4 хвилини", - розповів Кучер.

Людина, що має перебувати на самоізоляції, встановлює додаток і фотографує себе з певною періодичністю, програма звіряє фотографію особи з "еталонною" і накладає геолокацію. В разі відсутності людини в заявленому місці, інформація надходить до поліції. 

За його словами, через додаток тепер також надходить офіційне сповіщення про отримання негативних результатів ПЛР-тесту.

У застосунку також з’явилися функції перевірки наявності симптомів, функціонал якої побудований за принципом запитання-відповіді, та інформування про контактних осіб, які мають піти на самоізоляцію.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: