• Головна
  • Новини
  • У заповіднику «Північне Поділля» напрацьовують новий веломаршрут

07.03.2019, 10:42

У заповіднику «Північне Поділля» напрацьовують новий веломаршрут

Представники Національного природного парку «Північне Поділля» та відділу туризму Бродівської РДА розпочали роботу над новим туристичним веломаршрутом для школярів, який пролягатиме лісовими масивами по шляху вузькоколійки австрійського періоду.

Фахівці з туризму оглянули ділянки майбутнього веломаршруту, зокрема побували у лісових кварталах, де зростають первоцвіти (підсніжник звичайний, печіночниця звичайна, цибуля ведмежа, яку в народі називають черемша та інші), які у лісах Бродівщини тільки-но пробиваються крізь сухе листя.

Водночас у адміністрації НПП «Північне Поділля» зазначають, що в цій місцевості досить багато зубрів. За словами мисливствознавця Андрія Яремчук, сьогодні у Бродівських лісах перебуває 67 зубрів різного віку. У весняний період вони поділилися на два-три стада й часто виходять на поля, де зростає ріпак. Також він наголосив, що зубри Бродівщини багато в чому відрізняються від тих, яких сьогодні можна бачити у Львівських Карпатах. Адже у Бродівських лісах, за словами Андрія Яремчука, зубри – біловезькі та кавказько-біловезькі, тобто племінні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: