• Головна
  • Новини
  • У скельному заповіднику Львівщини розпочався фестиваль «Ту Стань»

02.08.2021, 17:30

У скельному заповіднику Львівщини розпочався фестиваль «Ту Стань»

На території Державного історико-культурного заповідника «Тустань» біля села Урич, що на Стрийщині розпочався один із головних фестивалів літа на Львівщині – «Тустань». Він триватиме не лише на вихідних, а й протягом усього тижня – аж до неділі (8 серпня) й винятково на відкритому повітрі.

Як пояснив директор історико-культурного заповідника Андрій Котлярчук, таким чином сподіваються уникнути скупчення людей і забезпечити дотримання правил особистої безпеки у межах карантину. Разом із тим гостей заходу хочуть максимально інтегрувати в українську історичну добу Х-XV ст, передає Львівська ОДА.

Щодня з 11:00 до 19:00 години на території фестивалю для гостей відкритий середньовічний табір, відбуваються майстер-класи. Чимало уваги присвячено військовій справі Середніх Віків – можна буде взяти участь у кінній лицарській програмі, побачити парні поєдинки, бугурти (групові битви затупленою зброєю на лицарському турнірі), Тустанський лицарський турнір, а ще штурм фортеці з використанням відповідної зброї.

Протягом усього тижня функціонуватиме майстерня середньовічних ремесел: ковальство, гончарство, чинбарство, ливарство, ткацтво, столярка. В обідню пору – майстер-клас кухні тих часів, а в другій половині дня можна повчитися виготовленню обладунків й таборового спорядження.

У суботу й неділю від обіду до вечора працюватиме майстерня співу від гурту «Жива», виступатиме Хорея Козацька. На вихідні буде окрема програма для дітей – казкова фортеця з іграми й анімацією.

«Заповідник «Тустань» є одним з головних туристичних магнітів Львівщини, а тутешній фестиваль історичної реконструкції має велику кількість прихильників. За час заходу «Ту Стань» крім власне його локації можна прогулятися скелями або відвідати «Хату у Глибокім» у селі Урич», - відзначила Наталя Табака, керівниця управління туризму та курортів Львівської ОДА.

Вартість входу на територію заповідника й фестиваль – 80 грн (у будні) і 150 грн (у вихідні).

«Кожен серед заходів може вибрати щось собі до вподоби. Комусь цікаво побачити повноконтактні бої, хтось вважає, що це страшно і йде ліпити щось із глини. А діти можуть повчитися стрільбі з лука і загалом програма для них максимально пристосована до тієї, яка буде цікава і дорослим», -  розповів співорганізатор фестивалю Ярема Іванців.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: