04.04.2019, 14:01

У школах Львова можна зробити щеплення від кору

У січні-березні 2019 року у Львові щеплення від кору зробили 7 556 школярам. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Проте, наголосили у мері, залишаються школи з недостатнім рівнем захищеності — тобто є велика кількість невакцинованих дітей, а отже, і ризик виникнення нових спалахів кору. Тому в школах продовжують роботу мобільні бригади для вакцинації дітей.

До батьків вкотре звертаються з проханням дати згоду на вакцинацію, де під наглядом лікаря, який несе відповідальність за процес вакцинації, ваша дитина буде вакцинована, і захищена від вірусу кору.

У мерії запевнили, що мобільні бригади забезпечені необхідною кількістю вакцини, і проводитимуть вакцинацію відповідно до згоди батьків.

Вакцин у Львові є достатньо, щоб провести необхідну кількість щеплень дітям. Як акцентують в міському управлінні охорони здоров’я, батькам не варто боятися вакцинувати своїх дітей від кору, оскільки в медичних закладах міста використовують дві високоякісні вакцини: американського та бельгійського виробництва. Як свідчить статистика, після їхнього використання з 2017 року не зафіксовано жодного поствакцинального ускладнення.

Нагадаємо, що кір — гостре вірусне захворювання, яке небезпечне своїми ускладненнями: воно може спричинити пневмонію, отит та інші бактеріальні інфекції, енцефаліт. Вікових бар’єрів для вірусу немає. Люди, які двічі щеплені, і люди, які перехворіли на кір, мають стійкий імунітет до захворювання. Проте ті діти і ті дорослі, які не вакциновані і не хворіли на кір, мають високий ризик захворіти. Єдиним надійним захистом від кору є вакцинація.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: