• Головна
  • Новини
  • У рейтингу «Топ-200 Україна 2021» Львівська політехніка посіла 4-те місце

01.06.2021, 10:56

У рейтингу «Топ-200 Україна 2021» Львівська політехніка посіла 4-те місце

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентував черговий, чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2021».

Про це повідомили у Львівській плолітехніці.

Під час складання цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні та світі, яка зазнає глибинних змін, зокрема внаслідок впливу пандемії Covid-2019. До уваги брали напрацювання міжнародної Конференції IREG 2020 (Beijing Conference University rankings in the time of uncertainty, 20–21 жовтня 2020 року) та Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG (Берлін, Німеччина, 18–20 травня 2006 року).

Рейтинг ґрунтується на таких базових принципах.

  • Забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності і незалежності ранжування університетів. Для цього використовували тільки відкриті дані прямих вимірів, викладені на веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ. Методика розрахунків університетських рейтингів є доступною для громадськості для перевірки отриманих результатів.
  • Врахування всебічності і багатогранності діяльності університетів. З цією метою їхню роботу сукупно оцінювали на більш широкій базі показників порівняно з відомими рейтинговими системами.
  • Пріоритетність євроінтеграційних процесів. Виходячи з важливості євроінтеграційних процесів вищої освіти України, вагові коефіцієнти міжнародних показників діяльності університетів (результати в світових рейтингах, участь університетів в програмах Erasmus+ Європейського Союзу та інше) встановлені вищими за вагові коефіцієнти національних показників.

Перше місце рейтингу  «Топ-200 Україна 2021» посів Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Національний університет «Львівська політехніка» – на четвертій позиції.

Топ-5 рейтингу

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка – сума індексів 3.06;
  2. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – 4.38;
  3. Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна – 6.93;
  4. Національний університет «Львівська політехніка» – 6.96;
  5. Сумський державний університет – 8.02.

― Провідні університети світу докладають чимало зусиль для просування у міжнародних рейтингах, адже це дає можливість закріпити за собою статус лідерів у галузі освіти. Багато країн на державному рівні впровадили окремі програми та спрямовували значні фінансові ресурси для покращення результатів університетів у міжнародних рейтингах. Львівська політехніка відобразила це у своєму Стратегічному плані розвитку. Нашою метою є стати найкращим університетом в Україні за показниками міжнародних та національних рейтингів. Розуміємо, що досягнення цієї мети значною мірою залежить від зовнішніх факторів, пов’язаних із дією глобальних трендів та тенденцій розвитку України. Однак особливо маємо працювати над внутрішніми чинниками. Впроваджуємо в університеті систему виконання стратегічних завдань, працюємо над удосконаленням системи оцінювання результативності працівників й загалом підрозділів, а також щодо заохочення досягнення показників, важливих для університету. Безумовно, що наші високі позиції ― результат роботи всього колективу, ― зазначила проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Лілія Жук.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: