• Головна
  • Новини
  • У приватній садибі біля Яремче отруїлись 12 неповнолітніх

08.07.2021, 13:22

У приватній садибі біля Яремче отруїлись 12 неповнолітніх

В ході проведення моніторингу мережі Інтернет, поліцейські виявили публікацію про масове отруєння громадян у приватній садибі на Яремчанщині. До даного закладу негайно виїхали працівники поліції. Про це повідомив сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Правоохоронці встановили, що до медичного закладу, 7 липня, звернулися 12 неповнолітніх, віком 16-17 років й одна доросла особа із діагнозом: харчова токсикоінфекція.

Наразі всіх госпіталізовано, їх стан стабільний.

За цим фактом слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Встановлюються всі обставини події.

Водночас Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА повідомило, що учора, 7 липня, до Яремчанської центральної міської лікарні з попереднім діагнозом – «Харчова токсикоінфекція» госпіталізували 13 осіб, з них дітей до 18 років – 12, жителі Житомирської області, які відпочивали в приватній садибі в селі Микуличин.

Відомо, що група дітей прибула на відпочинок із м.Коростеня Житомирської області 5 липня власним автобусом для святкування закінчення гімназії. Група складалася із 21 дитини віком 17 років, двох дорослих, які супроводжували, та трьох батьків.

Як повідомляє Головне управління Держспоживслужби в Івано-Франківській області, у дорозі діти вживали харчові продукти приготовлені вдома та купляли по дорозі.

У готелі відпочивальники вживали їжу, яку взяли з дому, куплену по дорозі та приготовлену в закладі відпочинку (власноруч та працівниками закладу (обід, вечеря).

Захворювання розпочалося в другій половині дня (проявлялося нудотою, блювотою, підвищенням температури тіла до 37,2 Сº, болем в животі, в деяких – проносом).

О 23:00 год. 6 липня 12 дітей і один із батьків були госпіталізовані до інфекційного відділення КНП «Яремчанської МЛ» з попереднім діагнозом: харчова токсикоінфекція.

Стан хворих – середньої важкості.

Станом на 15 год. 07.07.2021р. госпіталізували 13 осіб із них 12 дітей до 18 років. Ймовірна причина спалаху – вживання недоброякісних харчових продуктів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: