• Головна
  • Новини
  • У поліцейських Львівщини буде новий голова поліцейської комісії

13.10.2019, 17:48

У поліцейських Львівщини буде новий голова поліцейської комісії

Журналіст Вікторія Балицька завершила громадську роботу як голова поліцейської комісії ГУНП у Львівській області. Трирічна каденція закінчилась сьогодні, 13 жовтня.

Про це Вікторія Балицька повідомила у ФБ:

"Я завершую свою громадську роботу в якості голови поліцейської комісі ГУНП у Львівській області. Офіційно трьох річна каденція закінчується завтра, 13 жовтня. За три роки ми колегіально прийняли в лави поліції сотні чоловіків та жінок. Багато молоді, яка раніше не служила в поліції. Є й колишні поравоохоронці, які вирішили повернутися.

Ми намагалися відібрати для служби в поліції людей з прийнятним рівнем інтелекту, чесних, законослухняних, нетерпимих до корупції, вмотивованих. Це було непросто. З тим іміджем, який зараз є у поліції, «супермени» майже не приходять. «Майже», бо все ж, час від часу, на співбесіду приходили поодинокі пасіонарні, розумні, скромні, вмотивовані хлопці та дівчата, які мріяли служити.

Ми були непохитні коли йшла мова про так званих «130-х», це ті, на кого складали адмінматеріали за водіння в нетверезому стані, коли намагалися повернутися в поліцію одіозні особи, які заплямували свою репутацію. Ось, наприклад, на останній співбесіді в четвер був цей колишній кадровик... (йдеться про ексначальника управління кадрового забезпечення міліції Львівської області Олега Зарічного). Ми не рекомендували його на службу в поліцію.

Звісно, людину не «відскануєш» на співбесіді - що в неї в душі, в голові, що зробить у майбутньому. На жаль, ми й, бувало, помилялися. В поліцію попадали випадкові люди або негідники.

Є єдиний спосіб не помилитися - не братися ні за що. Я взялася за цю роботу, усвідомлюючи, що не лише витрачаю свій особистий час, але й, можливо, понесу репутаційні втрати, викличу в когось ненависть та агресію, стану об’єктом наклепів, маніпуляцій та тиску... Але це адекватна ціна за можливість безпосередньо долучитися до будівництва якісного житя суспільства. Бо для мене найболючішим є відчуття безсилля. Коли гнів і обурення тим, що робиться розриває тебе , а нічого не можеш зробити. Тому я використала можливість впливати хоча б на маленький сегмент поліцейської дійсності. І я точно вплинула. Можливо лише трошки, але вплинула. З мого боку все було безкорисливо і чесно. І поява ось таких постів-наклепів з образами і брехнею свідчить про те, що я все робила правильно! Скріни долучаю. Ображені корупціонери, нероби і підлота вже після закінчення каденції виписує всяку маячню. Характер образ, побудова речень, неточності в формальних речах - показові, і ось таких людей ми не пропускали в поліцію! Чого ж вони не зверталися до відповідних органів із заявами під час діяльності комісії? Думаю, відповідь очевидна.

Саме гірше, що у пості на сторінці аноніма-бота, який на фото наче чоловік, а в описі інформації - жінка, написано анонс: зміниться склад комісії і всі попадемо в поліцію. Але, я сподіваюся, що наступники будуть принциповими.

Наша комісія діяла згідно 51 ст. ЗУ «Про Національну поліцію» і складалася з 5 чоловік. Однак після 27 вересня 2018 року нас стало 4. Цього дня під час отримання хабаря затримали представника громадськості в комісії - адвоката В.Марусяка. В подальшому слідством справа була кваліфікована як шахрайство і скерована до суду. Після цого затримання Марусяк жодного разу не брав участі у співбесідах. На жаль, ми не можемо контролювати дії і сумління ближнього...

Дякую, за співпрацю - Микола Величкович Роман Рибіцький Тарас Сабанюк, Сергій Богданов, Юра Яценко.
Олександр Ганущин у вашому лиці дякую за довіру Львівській обласній раді.

Дякую, усім хто прийшов в лави поліції. І прошу пробачення у тих, кого я і мої колеги, можливо, не роздивилися, не розчули і незаслужено не прийняли в поліцію. Слава Україні.

Департамент кіберполіції Національної поліції України прошу встановити з якої ІР- адреси було здійснено наклепницький пост з ознаками заказухи. Відповідну заяву готова прийти написати до львівского управління департаменту".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: