• Головна
  • Новини
  • У нардепа Камельчука – енергетичне роздвоєння особистості?

25.10.2019, 18:55

У нардепа Камельчука – енергетичне роздвоєння особистості?

Народний депутат від «шахтарського» округу Львівщини підтримує імпорт електроенергії з Росії.

Про це йдеться у відеосюжеті видання Бужнет.

Поки активісти й учасники АТО проводили безстрокову акцію блокування вагонів із російським вугіллям, що стояли під Центральною збагачувальною фабрикою у Соснівці, 18 вересня депутати Верховної ради прийняли закон «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії».

Під час засідання сесії, голова енергетичного парламентського комітету Андрій Герус вніс поправку, що дозволяла відкрити імпорт електроенергії з Росії. Відтак з вже 1 жовтня імпортуємо цей енергоресурс із країни-агресора. І вже за першу половину жовтня імпорт електроенергії з Росії виріс майже вдвічі: з 2,4 млн кВт-год до 4,5 млн кВт-год на добу.

Натомість експерти, зокрема ексміністр з питань ЖКГ, а нині народний депутат від фракції «Батьківщина» і перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики і ЖКП Олексій Кучеренко, розцінили початок імпорту електроенергії з Росії як загрозу енергонезалежності України та переконані, що Росія використовуватиме його для політичного тиску на нашу державу.

Як заявляє народний депутат України Михайло Волинець, відповідна поправка у законодавство була внесена маніпулятивним шляхом. Нині ж, за його словами, навіть надаються пільги на транспортування російської електроенергії територією України. Але, у кінцевому результаті, заплатять за цю пільгу із кишень кінцевих споживачів енергії, тобто українські підприємства, установи та населення.

 А тепер – найцікавіше: серед народних обранців, що голосували за відповідний законопроект, був, зокрема, і народний депутат від «шахтарського» 124-го виборчого округу ( м. Червоноград, Сокальський район, частина Кам'янка-Бузького району) Юрій Камельчук. Член фракції «Слуга народу», який є членом профільного парламентського комітету з питань енергетики та ЖКГ, проголосував за внесення згаданої поправки  і таким чином підтримав російський імпорт.

Цікавим є той факт, що ще місяць тому цей же народний обранець виступав проти торгівлі з країною-агресором. На початку вересня Юрій Олександрович зустрічався із учасниками протестів у Соснівці та запевняв, що ініціюватиме законопроект про заборону торгівлі з Росією.

Тож виникає питання:  чому дії нардепа не збігаються зі словами? Відповідь, мабуть, слід шукати у тому, що, за даними джерел на енергоринку, імпорт російської електроенергії здійснює компанія «Юнайтед Енерджі», пов’язана з Ігорем Коломойським…

А ще – в аж ніяк неоднозначному минулому самого народного обранця. Адже за плечима у 39-річного депутата – три  судимості (за статтями 342, 172 та 296 ККУ) та (принаймні на час виборів) кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство). Чи не тому недавній мешканець та підприємець із Червонограда і син шахтаря так легко «забуває» про обіцянки виборцям,  щойно освоївся у Парламенті?

Пригадується, перед виборами він пояснював своє балотування від партії «Слуга народу» тим, що «саме цій політичній силі і цим людям на даний момент я довіряю найбільше. І відчуваю, що наші цінності подібні».  І що є найбільшими ворогами держави є «ворожі сили, більшість яких зосереджена в Росії» та «особиста безвідповідальність людей при владі». А нині сам демонструє і безвідповідальність, і підігрування отим ворогам.

До слова, тоді ж він вихвалявся, що «знає все» про корупцію в енергетичній галузі з юнацького віку, «років ще з шістнадцяти». То невже нині відчув, що час реалізовувати оті знання на практиці?

 Андрій Возний.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: