• Головна
  • Новини
  • У львівському "Охматдиті" вперше прооперували підлітка з вадою коліна

23.10.2020, 10:39

У львівському "Охматдиті" вперше прооперували підлітка з вадою коліна

У 14-річого підлітка з Львівщини змінилася хода, він швидко втомлювався. Але районні медики не могли знайти причини викривлення ноги. Більше того, різниця у довжині ніг у підлітка була 3 см. Ортопеди з "Охматдиту" вперше прооперували таку деформацію - і тепер обидві ноги у хлопця  однакової довжини і він може самостійно ходити.

Про це інформує лікарня на своїй сторінці у Facebook, передає "Еспресо.Захід".

"Тривалий час ми довго не могли знайти причину хвороби. Шукали у районній лікарні, шукали і ми, але всі причини довелося виключити після пакету обстежень. Ми виключили всі причини розвитку цього дефекту. Можливо, такий стан спричинило втручання на зони росту, ще можуть бути мікроциркуляторні порушення", - каже лікарка хлопчика, завідувачка ортопедичним відділенням "Охматдиту" Злата Кузьо.

Ортопеди "Охматдиту" запропонували батькам сучасне ефективне оперативне втручання - остеотомію і вже у понеділок операцію успішно виконали.

"Ми запропонували такий сучасний підхід - остеотомію на рівні колінного суглоба. Ми фактично перетнули великогомілкову кістку, скоригували суглоб і наклали апарата зовнішньої фіксації, щоб після операції кістка зрослася правильно. Під час операції кістка ставиться у правильну позицію, апарат її фіксує, а після операції дитина не лежить весь час, а може вільно і безпечно ходити", - розповідає Злата Кузьо.

Зараз дитина почуває себе чудово. Він уже вдома, виписали його на 3 добу. Наші медики дають йому всі шанси на повноцінне одужання і навіть на футбол з однолітками.

"До операції різниця у довжині ніг у хлопця була 3 см, тепер ніжки у нього - однакові", - каже лікарка.

До операційної бригади ввійшли, крім Злати Кузьо, д.м.н., професор Олександр Корольков, ортопед Оксана Колодій, хірург-інтерн Назар Росоловський, анестезіолог Віра Приймакова,анестезистка Ольга Павліш і анестезіолог-інтерн Мар'яна Прокопчук, операційна медсестра Тетяна Качмарик і молодша медсестра Галина Кусмин.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: