• Головна
  • Новини
  • У ліцеї на Тернопільщині поселили студентів і викладачів з Харкова

12.03.2022, 18:15

У ліцеї на Тернопільщині поселили студентів і викладачів з Харкова

Майже 150 студентів, викладачів університету Харкова та їхніх родичів приїхали на тимчасове перебування до Збаража. Про це розповів декан факультету харківського навчального закладу Олексій Ляшенко.

Про це пише Суспільне.

За його словами, цих людей поселили у ліцеї в Збаражі. Жінки плетуть маскувальні сітки, допомагають передавати гуманітарні вантажі.

Декан факультету харківського університету, каже, чоловіки стали на облік у військкоматі та готові захищати Україну.

“Тут у ліцеї ми маємо все необхідне, вдячні за допомогу волонтерам. Ми готові працювати і допомагати Тернополю, Збаражу і всій Україні”, – каже Олексій Ляшенко.

Годують внутрішньо переміщених осіб у їдальні ліцею.

Викладачі Володимир та Олена Олейнікови вибралися з-під обстрілів. У Збаражі вони разом із своїм студентами допомагають українському війську.

“Нас тут прийняли чудово, по-сімейному. Розмістили, нагодували, обігріли. Все добре. Ми дуже вдячні всім”, – розповідає Володимир Олейніков.

В освітніх закладах Тернопільщини прийняли близько семи тисяч людей з південно-східних областей. Про це розповіла начальниця управління освіти і науки області Ольга Хома. За її словами, переважно там розмістили школярів, студентів та викладачів.

“Тернопільська область активно долучається до надання тимчасового прихистку для людей з територій, де ведуться бойові дії. Переселенців забезпечують їжею, одягом і засобами гігієни. Серед людей, які приїхали до нас – діти дошкільного віку і вихованці закладів загальної середньої освіти, професійної та передфахової вищої освіти”, – каже Ольга Хома.

За словами голови обласної військової адміністрації Володимира Труша, на Тернопільщину уже приїхало понад 33 тисячі людей з південно-східних областей. Загалом на Тернопільщині можуть прийняти близько 280 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: