• Головна
  • Новини
  • У лабораторії львівського вишу метадон варили кілограмами

01.09.2020, 10:10

У лабораторії львівського вишу метадон варили кілограмами

У Львові поліція викрила групу осіб, які організували у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Ґжицького нарколабораторію.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

Виробництвом метадону займався завідувач лабораторії. Товар збували через відомий кальян-бар «Хаббл Баббл». Загалом затримали чотирьох підозрюваних, пише zaxid.net.

«За один раз виготовлялась партія від 1 кг особливо небезпечного наркотику «метадон». Це при тому, що доза 1 грама на «чорному ринку» сягає від 600 грн. Збувався «товар» через спеціально створений інтернет-магазин. Фігуранти надсилали наркотики поштою, отримавши перед цим передплату на банківські рахунки», — написала Ірина Діденко.

"Нині задокументовано виготовлення для збуту майже 3 кг метадону, вартістю понад 1,8 млн грн. Сьогодні їх затримали під час реалізації ще понад 1 кг наркотичної речовини вартістю близько 700 тис. грн", - написала прокурор Львівської області.

За версією слідства, ідеться про чотирьох львів’ян. Організатором виступив співвласник місцевого кальян-бару. Виготовленням наркотиків займався завідувач лабораторії вишу, а за розповсюдження «товару» відповідав працівник кальян-бару. Він також адміністрував сайт, через який продавали наркотики. Фасував та розповсюджував метадон ще один працівник бару.

Лабораторія з виготовлення «метадону» задокументована вперше.

Головна прокурорка Львівщини нагадала, «метадон» – напівсинтетичний наркотичний засіб, що заборонений у всіх країнах світу через високу смертність. Самі ділки його НЕ вживають.

Збувався «товар» через спеціально створений Інтернет-магазин.

«Фігуранти надсилали наркотики поштою, отримавши перед цим передплату на банківські рахунки.

Ділки розповсюджували його по усій Львівщині, а їх покупцями були наркозалежні особи, які замовляли, переважно, від одного до кількох грамм», – розповіла Діденко.

Наразі прокуратура готує підозри з попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст.307, ч.3 ст.311, ч.2 ст.317 КК України та клопотання про обрання запобіжних заходів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: