• Головна
  • Новини
  • У двох містах Львівщини зрив опалювального сезону скасував шкільні уроки

13.11.2019, 14:33

У двох містах Львівщини зрив опалювального сезону скасував шкільні уроки

Через надзвичайну ситуацію, викликану зривом опалювального сезону, в одному із міст на Львівщині школярі вчаться за скороченим графіком, в іншому — пішли на планові канікули.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив в.о. директора департаменту освіти облдержадміністрації Ігор Гук.

“В містах Новояворівськ і Новий Розділ через зрив опалювального сезону оголошено надзвичайну ситуацію. У Новому Роздолі діти відпочивають на планових канікулах. Дирекція школи, скориставшись правом автономно визначати час канікул, відкоригувала шкільний розклад з тим, щоб максимально використати для навчання теплі дні осені, а з похолоданням розпочати канікули”,- зазначив Гук.

У Новому Роздолі є п`ять шкіл і чотири дитячі садочки. В школах навчається 2800 учнів, у садочках перебувають 740 дітей. Окрім цього, є два професійно-технічні заклади і один коледж. В профтехучилищах і коледжі заняття проводяться за нормальним розкладом, оскільки заклади мають опалення.

Садочки працюють, щоправда, об’єднавши групи, обігрівають дітей електричними приладами, є чергування працівників, щоб увесь час підтримувати потрібний температурний режим.

За словами Гука, в іншому місті області - Новояворівську, де теж ще не підключене центральне опалення, учні вже відбули канікули. Тому уроки і перерви там проводяться за скороченим графіком, щоб діти менше перебували у холодному приміщенні.

У Новояворівську діє п`ять шкіл і п`ять садочків. У школах навчається 4 тисячі 813 дітей, у садочках - півтори тисячі, є одне професійно-технічне училище.

В.о директора департаменту освіти наголосив, що якщо опалення не увімкнуть найближчим часом, ситуацію з навчанням дітей будуть вирішувати місцеві органи влади.

Нагадаємо, на Львівщині у містах Новий Розділ та Новояворівськ оголошено надзвичайну ситуацію з опалювальним сезоном. Таке рішення прийняла на позачерговому засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Проблеми з опаленням у Новояворівську та Новому Роздолі почалися після того, як НАБУ викрило два теплогенеруючих підприємства, що належать братам Дубневичам, у розкраданні газу на суму 1,5 мільярда гривень. Тоді ж суд арештував ці підприємства, а державне агентство АРМА передало їх в управління ПП «Гарант Енерго М» - фірмі, яку обрали на конкурсі. Проте новий управитель не впорався із функціями, оскільки виникли проблеми із кадрами, а частину обладнання ТЕЦ демонтували старі власники.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: